Stronger, better, faster

Je kent ze wel: de prachtige plaatjes met een motiverende spreuk. Gek genoeg heb ik er een paar die altijd voor me werken. Bijvoorbeeld deze;  

  Gewoon: ‘geen gezeur, hup gaan.’ Maar toch had ik zo einde vorig jaar een behoorlijke dip te pakken. Ik had de marathon van Berlijn gelopen, die bijzonder slecht ging, door 2 redenen: een dikke griep in de maand voorafgaande, en veel te weinig gerichte training. Natuurlijk gaf ik in eerste instantie de griep de schuld, maar na een goede zelfreflectie moest ik eerlijk zijn. Ik had er te makkelijk over gedacht. 

Ik miste ik een flinke dosis motivatie, en vond het lastig om die terug te vinden. Trainingen afwerken die wekelijks hetzelfde zijn, daar kreeg ik die voldoening niet uit. 

Op het einde van het jaar vond ik op alle Social media diverse challenges. Ik schreef erover op Keep-on-running. En weet je, ik heb aan alle december challenges mee gedaan. 1 ervan was ‘elke dag hardlopen’. Ook ik ben niet vies van een rustdag of 2 in een week, dus was erg benieuwd hoe mijn lichaam dat zou houden. Ik vond dit zo’n uitdaging, dat ik deze zeker wilde volbrengen. Elke dag minimaal een Engelse mile (1,61 km) lopen, nou, dat was wel haalbaar. Maar toch vond ik het niet genoeg. Voor mezelf bouwde ik er nog 2 challenges omheen: 1) ik wilde elke dag een andere ronde lopen en 2) ik wilde minimaal 70 km per week lopen (10km/dag). En wat er daardoor gebeurde? 

Door elke dag een andere ronde te lopen, verplichtte ik me om in andere steden te lopen, want 31 verschillende rondes in Amsterdam, die zijn best lastig te vinden, zeker als je de stad nog niet zo goed kent. En dan heb ik het niet over hetzelfde rondje, maar dan 2 straatjes anders. Nee, ik wilde echt hele andere buurten verkennen. 

Op de ene of andere manier moest ik daardoor ook in andere steden gaan kijken. Ik werd door John van de half crazie runnerscrew gevraagd of ik ook meedeed in Linschoten aan de halve marathon. Natuurlijk meteen gedaan. Ook werd ik uitgenodigd door Mari om in Den Bosch te komen lopen met de Running Junkies. Ook meteen gedaan. Ik heb in Terneuzen bij mijn moeder gelopen. De Bruggenloop in Rotterdam. Met mijn lieve collega’tje van Zandvoort naar Haarlem. Ben met de trein naar diverse steden gereisd om daar te lopen. En ja, het is me gelukt. 

Niet alleen heb ik de challenges gehaald, ook heb ik mijn eigen uitdagingen kunnen afvinken. 

En weet je… Het heeft geholpen! Niet alleen heb ik mijn motivatie terug, ik ben sterker dan ooit! En heb ik hele lieve leuke mensen leren kennen, waar ik graag opnieuw een blokkie mee om ga. 

De les die ik heb geleerd: blijf jezelf uitdagen om nieuwe paden te bewandelen, nieuwe mensen te leren kennen en daag jezelf uit. 

En weet je? Ik probeer nu elke maand een nieuwe challenge te vinden op Social media. Zo blijf ik lekker bezig en gemotiveerd. Dus bedankt lieve motivators. I’m stronger, faster & a better me! 

  

  

Een gedachte over “Stronger, better, faster

Voeg uw reactie toe

  1. Je hebt een goede manier gevonden om je mojo teug te vinden en daarbij ook nog eens een hoop lol te hebben.
    En weet je wat? Ik denk dat jij de motivator voor een hoop anderen bent geworden. Erg leuk je te hebben leren kennen en wie weet neem ik je snel mee voor een rondje over mijn trainingspaden. Tot snel kanjer!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: