Fit is the shit!

Ik durf het best te zeggen: ik zit op dit moment heel lekker in mijn vel. Ik sport ook heel regelmatig, dat geef ik toe, maar daarentegen kan ik ook niet van de koekjes en chocolade afblijven. Dus dat compenseert een beetje. 
Wat bijna niemand van mijn loopmaatjes weet, is dat ik tot 2012 behoorlijk te zwaar was. Ik zat tegen de 93 kg aan. Terwijl ik echt nooit langer dan 1,70m ben gegroeid. Lekker dik dus. En het erge was, dat ik het eigenlijk niet door had dat ik zo was geworden! 

Slokkie erbij, shotje erbij

Ik sportte vroeger best veel. Basketball, daarna steps en aerobics. Totdat ik in de horeca ging werken. Altijd ’s nachts, altijd slokkie erbij, shotjes (het liefste die uit de flessen waar het suiker al op de rand stond). Overdags te brak om normaal te eten, dus dan maar even snel een pizza of patatje. En graag ook nog een zakje drop erbij. 

  Foto: Maleisië 2010

Heel U’tje staat vol met mooie meisjes tussen 18 en 25 jaar die alleen nog een klein beetje babyvet hebben. 

Tuurlijk wilde ik ook wel weer gaan sporten. Het liefste wilde ik de klasjes in de sportschool doen. Maar in Utrecht durfde ik dat niet zomaar. Heel U’tje staat vol met mooie meisjes tussen 18 en 25 jaar die alleen nog een klein beetje babyvet hebben. Daar wilde ik niet tussen gaan staan met mijn dikke reet. Ik vind dat ik eerst moest afvallen, voordat ik naar de sportschool durfde ( nu ik dit schrijf, besef ik me maar al te meer hoe ironisch dat eigenlijk is). 

Het heeft een tijd geduurd, maar uiteindelijk heb ik hulp gezocht bij New Fysic. Dit is een instelling die je gewicht & gewichtsverdeling bij houdt, je een eet-schema & supplementen geeft. Daarnaar hebben ze me heel erg goed geleerd wat je wel en niet moet eten. En het is gelukt. In een jaar tijd ben ik meer dan 25 kg afgevallen. 

   
Foto: Happy in Shape, no.1 2015

In juni 2013 durfde ik het aan om te gaan sporten. Ik kan je precies zeggen waar ik bedacht om te gaan hardlopen: dat was op de boulevard van Cadíz in Spanje. Die plek schreeuwt erom om belopen te worden. Kijk maar:  

   
New Fysic heeft me gesponsord om de marathon van New York voor de Cliniclowns te lopen. Ik heb heel veel aan ze te danken. Daarom draag ik op zo veel mogelijk wedstrijden dat shirt. Het is mijn lievelings. Dit verhaal is overigens niet gesponsord. Het is al meer dan 2 jaar geleden dat ik er kwam. Maar mocht jij ook niet kunnen afvallen zonder hulp, dan raad ik je ze echt aan! 

  

  Foto: de NYmarathon, 38km punt

Nee, ik post geen plaatjes van mijn ontbijt, en ja, ik ben wel weer aan het snoepen. Maar ik weet ook wat ik moet eten om me goed te voelen. 

Vorige week durfde ik een foto te posten op insta met een ontblote buik. Daar heb ik lang over na moeten denken. Mijn buik is nog steeds niet zoals ik zou willen. Helaas heb ik wel wat extra vel overgehouden aan mijn dikke tijd. Maar de lieve berichtjes die ik daarna kreeg, zorgden ervoor dat ik dit verhaal met jullie wilde delen. Serieus mensen… Fit zijn is de shit!  

   

9 gedachten over “Fit is the shit!

Voeg uw reactie toe

  1. Respect hoor! Was al onder de indruk van je sportprestaties, maar dit doet er nog even een schepje boven op. En euh, jammer dat ik op de lagere school schijnbaar nog geen bril droeg 😍

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: