B+

Van nature ben ik erg onzeker. Ik vind het lastig om te bepalen waar ik in een groep sta. Voorheen kon ik mijn onzekerheid wegstoppen achter een slokkie alcohol. Maar sinds ik eigenlijk aan het hardlopen ben, heb ik daar steeds minder zin in. Oh begrijp me niet verkeerd, er gaat nog steeds vrijwel elke avond een wijntje in na sluit (ik werk in de horeca), en de herstelbiertjes na een wedstrijd sla ik al helemaal niet over. Maar t hoeft niet meer zo. En ook omdat ik veel liever fit wil zijn. Die nieuwe reclame van Asics? Ja, die klopt wel… Want it more

Mijn onzekerheid heb ik voor een groot deel kunnen overwinnen door ‘yes-man’ te zijn.

Yes-man

 Als je me een paar jaar geleden voor iets zou uitnodigen, zou ik het niet durven, omdat ik me niet zou weten te gedragen. Op een dag besloot ik om gewoon eens ‘JA’ te zeggen. En dat is stiekem heel spannend, maar door gewoon positief te zijn, ben ik ook een veel blijer persoon geworden. 

  
De mensen die ik volg op instagram, Facebook en Strava zijn echt vaak veel sneller en beter dan ik ben. Ze weten veel meer en zijn vaak al veel langer bezig met hardlopen dan ik. En ik leer heel veel van ze. Ik heb heel veel respect voor ze. 

En heel lief, sommigen willen me ook helpen met trainen of geven me adviezen.  Dus probeer ik naar iedereen te luisteren. 

  
Maar weet je… De laatste dagen merkte ik dat ik soms geen zin had. Ik vind trainen heel moeilijk als ik dingen moet. Ik ‘moet’ rustig lopen, ik ‘moet’ 4x per week trainen, ik ben ‘dom’ als ik andere sportieve activiteiten naast het hardlopen onderneem.  Ik begin er een beetje kriebelig van te worden.

Zelfs mijn echte hardlooptrainer Mark had dat al door na Berlijn. Hij volgt nog steeds wat ik doe, maar laat me lekker mijn gang gaan. En daar word ik echt gelukkig van. 

Sinds december doe ik maar wat, en tot nu toe heeft dat me dat alleen maar meer snelheid opgeleverd. Een pace van 4:56 min/km op de 10 km en 5:14 min/km op de 20km. (Vorig jaar 5:14 op 10 en 5:30 op 20)

Ik zwem, doe aan bodypump en TRX, doe thuis nordic hiit- oefeningen thuis, spinning, loop 4 keer per week, waarvan minimaal 1 interval en 1 lange langzame duurloop. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En ja, misschien is dat veel, maar kennelijk werkt het voor me. En als ik iets wil weten, dan vraag ik het wel. 

Dus ik heb besloten dat ik alleen de positieve ( opbouwende) kritieken nog aan neem. Als je me dom vind en dwars, tsja… Jammer joh. Dit werkt voor mij. Weg met alle negativiteit! B+ !!

  

8 gedachten over “B+

Voeg uw reactie toe

  1. De enige manier om de fun in running, of andere sport, niet kwijt te raken!
    Een schema is prima, maar een leidraad waar je zelf je draai aan geeft en dus ook opzij legt als je gewoon wilt lopen omdat het kan.
    Tempo is geen issue, vermogen is geen issue, fun al helemaal niet, dus lekker doen zoals het jou het beste past.

    Geliked door 1 persoon

  2. Petra, wat mij betreft de perfecte instelling. Ook al zou ik me als trainer zijnde is voorzichtiger moet opstellen. Maar fun hebben is het belangrijkste. Dus gewoon lekker doen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: