Goal digger

Tsja. En dan heb je de vooraf gestelde doelen voor 2016 gehaald. 

Wat nu? 

Dit jaar heb ik mijn PR op de 10km onder de 50 minuten gekregen, en die magische marathon eindelijk onder de 4 uur. Ook mijn PR op de dertig heb ik lekker aangescherpt. Een mooie tijd tijdens de 20 van Alphen gelopen.

Doelloos

Ik liep gisteren een lekker eindje met mijn nieuwe loopmaatje Hedwig en toen hadden we het over nieuwe doelen. En eigenlijk had ik er, door de roes waarin ik nog steeds zat, niet echt aan gedacht. Maar HELLUPPPP! Ik ben doelloos!   

  
Natuurlijk is stronger better faster altijd wenselijk, maar ik merk dat ik toch in tijden aan het denken ben. Direct na de marathon van NY (die ik in 2014 in 4:10:33u heb gelopen) had mijn trainer Mark me gezegd dat ik dan een vlakke marathon in principe aan zou kunnen binnen de 4 uur. Het heeft er nog 3 extra gekost, maar dat is dus gelukt. 

Ik besloot in Rotterdam pas na de helft of ik voor die tijd zou gaan, omdat ik nog een tweede marathon (en nog een derde) op de kalender heb staan, namelijk de marathon van Leiden..  Deze is al heel erg snel, namelijk op 22 mei. 

  
Binnen 5 weken sneller worden op een marathon is eigenlijk bijna niet te doen. Maar stiekem zit ik toch te denken aan mogelijkheden. 

Mijn nieuwe doel op de marathon is 3:44:59. Je bent gek, hoor ik je denken. Ja klopt! 

    
En ik verwacht niet dat ik dat in Leiden kan halen hoor. Beetje realistisch moet ik wel blijven. Maar heb besloten dat ik er toch naar wil gaan werken. Want zonder doelen… Nee, dat voelt echt niet goed. 

Maar even theoretisch: als ik 2,5 kg afval, veel core-training doe, leg-days niet meer skip, goede intervaltraining ga doen en verder nog een keer een lange duurloop doe. Dan kan het toch? 

  
Ik ben heel erg benieuwd hoe anderen dat doen. 

Ons Zeeuwen bin zuunig

Echt kapot ben ik nog steeds nooit gegaan. Ik was bijvoorbeeld heel erg onder de indruk van de finishfoto van Sierd, die gewoon wit en duidelijk zonder energie voorovergebogen stond. Of het verhaal van Abdi, die in Boston gewoon het licht uit zijn ogen liep. Vind ik zo knap! Wat dat betreft ben ik echt een Zeeuws meisje: lekker zuinig. (Met energie dan hoor, verder heb ik een enorm gat in mijn hand 😂😂)

En nu ik het hier heb geschreven, wordt het een echt doel. Ik begin er meteen aan. Fuck die marathondip! Let’s crush Some Personal Records! 

  
Ik ben wel benieuwd naar jullie reacties… Dus schroom niet om je mening hieronder te planten. Thanks! 

  
 

10 gedachten over “Goal digger

Voeg uw reactie toe

 1. Heel mooi doel, denk ook zeker dat je het kan!! Aan je recent gelopen tijden kan je kijken of het er nu ook in zit. Een halve tussen de 1:45 en 1:50 is zeker nodig om 3:45 te halen.

  Like

 2. Dat gaat je -zonder enige twijfel van mijn kant- lukken. Zeker omdat je nu ‘maar wat doet’ als je systematisch gaat intervallen : met twee vingers in je neus op naar de sub 3.45 ! 👊🙌

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooi doel! Of het realistisch is weet je zelf het beste, aangezien je in Rotterdam heel gemakkelijk liep en misschien wel meer energie aan alles wat er omheen gebeurde hebt besteed dan in het lopen 😉 Of te wel, laat dat voor wat het is, steek het in die marathon en je wint weer een paar minuten.
  Misschien dat Leiden wat aan de vroege kant is, maar wie niet waagt….. Het enige dat ik hier aan toe wil voegen is, neem ook voldoende rust, want “Rust is ook training”

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: