RELA(y)TIONSHIPS

Ik hou van de eenzaamheid van het hardlopen, alleen met een harde beat door de oordopjes. Zelf besluiten welke kant je op wilt, je eigen pace kiezen. 
Mijn afgelopen loopjes werden gedomineerd door estafette-loopjes: de Bevrijdingsvuur-estafette, de ROPARun en als toetje ook nog eens de Eemmeerloop in estafette-vorm. 


Estafette’s zijn best even wennen, omdat je pardoes in een teamverband moet werken. Gelukkig maar, ook, want je merkt de kracht van de opbeurende woorden en het vertrouwen dat anderen je kunnen geven. 

Ze maken me ook onzeker, want je loopt niet voor jezelf, je loopt met anderen, om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Dus ik probeer juist dat stapje extra te zetten, maar loop mezelf daardoor alleen maar te pushen. 

Tijdens de Bevrijdingsvuurestafette voelde ik me zo stom, omdat ik niet het tempo van Eva en Wilbert kon pakken. Gewoon omdat ik niet zo snel ben, maar ook doordat ik al heel vroeg op de route viel en daardoor mijn rib kneusde. 


Tijdens de ROPARun kon ik in de eerste nacht-etappe geen controle over mijn ademhaling krijgen, waardoor mijn tempo behoorlijk zakte. 


En bij de Eemmeer-estafette moest ik tijdens mijn run even een WC opzoeken. Het voelt alsof je je team in de steek laat. 


Maar alle lieverds hebben me gerust gesteld, en me zo welkom laten voelen. Misschien omdat ze zelf ook wel eens onzeker zijn over hun prestatie. Misschien een leugentje om bestwil. Maar ik vind ze allemaal zo lief! En hardlopen met een team verbindt. Dat is zeker. 


Begrijp me niet verkeerd, ik zou het met deze teamgenootjes zó weer doen, ik heb het onwijs leuk gehad. 

Ik denk wel dat ik voorlopig even lekker alleen, niet in teamverband ga lopen. Behalve zondag dan, want dan loop ik met Esther in LeidscheRijn een race, daar heb ik ook heel veel zin in! 


Ik ben gewoon geen type voor een relatie. Lekker alleen, en doen waar ik zin in heb, gaat me het beste af. Het is geven en nemen in zo’n relay. 
Dankjulliewel lieve teamgenootjes, jullie hebben me erdoorheen gesleept. ❤️u all! Volgende keer doe ik nóg beter mijn best! Die rela(y)tionship durf ik wel aan. 

Een gedachte over “RELA(y)TIONSHIPS

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: