Hobbelende Hoeraaaaa!

Vandaag is een hele speciale dag voor mij. Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben vandaag 3 geworden. Ik voel me serieus gewoon een beetje jarig.

Op 13 juni besloot ik te gaan hardlopen. Ik was vlak daarvoor op studiereis gegaan naar Cadíz in Spanje, waar ik een enorme boulevard zag, die erom schreeuwde om belopen te worden. Best gek, want daarvoor had je mij niet aan het hardlopen gekregen hoor! Ik dacht dat het saai was. (😂😂😂). 

Ik had al eens gevraagd aan een paar drinkmaatjes van me, hoe ik zou kunnen beginnen met lopen. Toen kwamen ze met een trainingsschema waarbij je ook moest wandelen tussendoor. Ok. Niks voor mij. Ik begin gewoon, had ik besloten. 

Ik had voor mezelf bedacht dat ik pas echte hardloopschoenen mocht aanschaffen (met bijbehorende kleding) als ik vijf keer had gelopen, en het dan (nog of al) leuk zou vinden. 

Aangezien dat papieren schema sowieso niks voor mij was, besloot ik Runkeeper te installeren. Op mijn hele oude basketballschoenen heb ik op een grauwe woensdagmiddag 20 minuutjes hardgelopen. Heel eerlijk, met 2 pauzes, om op adem te komen. 3 kilometer gelopen. Dat viel niet eens tegen! Dit is de foto die ik toen had gemaakt: 


Ik lach nog een beetje als een boer met kiespijn, maar heb toch die 5 keer ‘verplicht’ lopen vol gemaakt. 

Twee weken na mijn eerste loopje ben ik bij de Runnersworld Utrecht om echte hardloopschoenen gegaan: de gel Nimbus 14. De hele zomer door heb ik daarop getraind en ik vond ze fantastisch! Alsof ik op een wolkje liep. Deze schoen heb ik alleen afgewisseld met de cumulus, maar tot vandaag heb ik alles op asics gelopen.


Mijn drinkmaatjes kregen niets anders te horen dan over mijn trainingen, en Frank, die zelf ook liep, zei me dat hij nog een startbewijs voor de Singelloop in Utrecht over had. Kneiter zenuwachtig stond ik daar aan de start. Gelukkig dat Frank en Mardy me een beetje rustig konden krijgen. 


En toen was het hek van de dam! 

Ik heb die winter doorgetraind, en mijn tweede wedstrijd was de halve van Egmond. Daar had ik al eens eerder over geschreven: “mag het een onsje meer zijn”. Vanaf toen is het eigenlijk heel hard gegaan. In april 2014 gaf ik mezelf op om met de Cliniclowns de marathon van New York te lopen, en in dezelfde tijd vroeg een vriendje van vroeger of ik geïnteresseerd was om mee te lopen in hun team met de RoPaRun. 

Ondertussen zijn we al zóveel evenementen verder, dat ik de tel kwijt ben. Onlangs postte ik deze foto op insta


Daar zijn er ondertussen al weer 3 bijgekomen. Ik ben dol op loopjes! (Met en zonder medaille, maar liever met)

Volgens runkeeper heb ik 5676km hardgelopen in deze drie jaar, en volgens strava heb ik vanaf januari 2016 precies 1000km gelopen tot nu. 


Ik vind dit soort infografieken veel te leuk. Ben ook erg dol op mijn Garmin Forerunner 220, die ik nu bijna 2 jaar altijd om heb. 

Helaas heb ik ook last gehad van wat blessures, zoals een runnersknee en zweepslag, maar gelukkig was ik daar redelijk snel vanaf. Als je stil moet zitten weet je pas echt hoe leuk hardlopen is. 


Hardloopevenementen zijn tot nu toe zó fantastisch geweest, en hebben me zoveel geleerd , maar vooral zoveel gegeven. Veel vriendschap, veel lol. Sinds Ik actief ben in de Social media community (Facebook, Instagram en strava) is het alleen maar nóg leuker geworden. Ik hoop dat ik door mijn enthousiasme misschien wel meer mensen heb kunnen motiveren om te gaan lopen. 


Hardlopen heeft me zelf een beter en positiever mens gemaakt. Ik heb veel meer energie. Het was mijn verwerkingsproces toen mijn vader overleed, mijn schouder tegen de heimwee naar Utrecht en ‘de Kneus’. Als ik aan het lopen ben, ben ik de beste mij. 

Lang zal hardlopende ik leven, hiep hiep hoeraaa! 
Hoe ‘oud’ ben jij al?

13 gedachten over “Hobbelende Hoeraaaaa!

Voeg uw reactie toe

  1. Mijn hardloop avontuur begon in augustus 2014 (ik meen 21 of 22 augustus) en mijn ‘wedstrijd’ avontuur op 5 oktober 2014. Dus dit jaar ga ik mijn 3 jarig jubileum vieren haha. Totaal heb ik volgens Nike+ 761,62 kilometer gelopen. Maar ik ga dit jaar wel over de 1000 kilometer totaal gok ik, aangezien ik rond de 100 kilometer per maand loop gemiddeld hehe. 😉

    Like

  2. Wat een leuke blog! Je bent altijd zo heerlijk enthousiast, ik weet zeker dat je anderen weet te motiveren! Mij in ieder geval wel 🙂 Ik ben op 1 mei dit jaar 2 geworden, eigenlijk loop ik dus ook al best een tijdje 🙂 Op naar de 3 jaar en jij op naar de 4 jaar!

    Like

  3. Hey Buddy! Ik werd in januari 3 dus ben nu ietsje ouder dan jij 😉 maar heb nog maar 4000 kilometer gelopen dus wat dat betreft…. Hoop een aantal van die kilometers in de toekomst met jou te rennen! lekker in ons Good Old Amsterdam maar wellicht ook wel eens ergens anders! Happy Bday!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: