Game plan deel 2

Woensdag 27 juli loop ik met Coen (op Instagram @b.r.o.t.h.e.r.2) en Eelco van de Running Rebels, met als navigator/verzorgster Meike op de fiets, van het puntje van het Amsterdamse bos naar Hilligersberg, Rotterdam. 

Enkele weken geleden werd ik door Dio uitgedaagd om mee te doen aan de ‘likes are kilometers-challenge’ waarbij je het aantal likes die je krijgt op een foto die je op Facebook en Instagram plaatst. Je mag die aantallen delen door 10 (gelukkig), en ik was de gelukkige ontvanger van meer dan 500 likes. Met een beetje afronding van dubbele likes, kwam ik uit op 48,1 km. 


Al snel ontstond het plan om van Amsterdam naar Rotterdam hard te lopen. Gelukkig is het geen wedstrijd en mag ik er net zo lang over doen als dat ik wil, maar mijn doel is toch om in een tempo van ongeveer 6 minuut per kilometer te lopen.  Ik ken dus een paar hele (te) gekke mensen, die met mij willen meelopen, Eelco en Coen hadden al snel besloten dit met mij te doen, en ook Meike wilde mee, maar dan wel op de fiets. En zo zal het gebeuren. 

In de afgelopen dagen heeft mij het droeve nieuws bereikt dat de man die mij als eerste opzocht in het ziekenhuis na mijn geboorte, de man die mijn geboortekaartje heeft ontworpen en getekend en die mijn surrogaat-vader zou zijn in het geval mijn ouders voortijdig zouden komen overlijden, helaas niet meer in leven is. Ook hij had kanker. Mijn echte papa en dus nu ook mijn ome Hans zijn hieraan overleden. Ik wil daarom heel graag deze loop aan hun opdragen, en nog liever: ik zou graag sponsoring bij elkaar willen krijgen voor de Stichting RoPaRun


De RoPaRun is een stichting die het kankerpatiënten het leven en het sterven probeert zo draaglijk mogelijk te maken. Het is ook een hardloopevenement, waaraan ik zelf al 3 keer heb mogen deelnemen. Ik zou het heel fijn vinden als jullie zouden willen doneren: NL03 INGB0006874938 tbc Lab 010, tnv ChallengePeet. 

De route is uitgestippeld: hier vind je hem terug: 

https://goo.gl/maps/VADo7dJHSqE2
Het plan is om ’s ochtends rond 10 uur te vertrekken. De eerste stop is na 19 km. Daar hopen we rond 12 uur te zijn. Bushalte Oostkanaalweg, Aarlanderveen. Hier kun je eventueel ook afstappen: opstappen. We hebben daar even picknick pauze van ongeveer een half uurtje. 2 kilometer later passeren we Alphen aan den Rijn, we lopen langs de Zegerplas, die ik nog ken van de 20 van Alphen en natuurlijk van de molen van Gaby. 

Daarna lopen we door richting Zevenhuizen, waar we bij 41,7 km bij Jachthaven ‘Rottemeren’ een pitstop proberen te pakken. Deze zit op de Rottekade. Ook hier kun je natuurlijk aanhaken. We zitten dan al bijna op de marathon. Ik hoop dat ik ook daarna gewoon het tempo kan behouden. 

In elk geval, rond 15.00u willen we vanaf daar de laatste 9 kilometers bikkelen naar het uiteindelijke doel: Hilligersberg. Ik hoop dat we daar zo ongeveer rond 16.00u/ 16.30 aankomen. 

Mijn Crewies wezen me er al op dat er een wijnbar zit. Ik hoop dat ze gaan inslaan… 

Mocht je woensdag zin/ tijd hebben…? Je bent welkom om aan te haken, dan wel lopend dan wel fietsend. Stuur me dan even een berichtje, dan kan ik rekening met je houden , en je op de hoogte houden van onze voortgang . 

Dit is het plan. Dit is mijn uitdaging. Dit is mijn doel. Help je me een handje? 

5 gedachten over “Game plan deel 2

Voeg uw reactie toe

 1. Ik vind je zo ongelofelijk stoer dat je 48 km gaat lopen!! En wat fijn dat Coen en Eelco meelopen en dat Meike ondersteunt vanaf de fiets. Het gaat vast helemaal goed komen, ik zal voor jullie duimen. Je hebt in ieder geval een heel mooi doel om voor te lopen! Ik heb m’n steentje voor je bijgedragen 🙂 Heel veel succes en ik zie/lees/hoor ongetwijfeld hoe het is verlopen! X

  Geliked door 1 persoon

 2. Peet, ik heb afgelopen week afscheid moeten nemen van mijn vader. Ook kanker. Ik steun je initiatief van harte. Geld is overgemaakt. Succes!

  Like

  1. Ach lieve Lars. Gecondoleerd! Ik hoop dat je alles hebt kunnen bespreken voor hij ging en wens je heel veel sterkte de komende tijd. En dankjewel voor de donatie, het gaat echt naar een goed doel!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: