De Dertig van Amsterdam Noord

Deze dertiger is één van de weinige  die in wedstrijdvorm wordt aangeboden in het ‘najaar’. Hierdoor wordt dit sympathieke evenement vaak gezien als laatste test voor de najaarsmarathon. Het evenement wordt georganiseerd op de eerste zondag van september. Lopers van onder andere de marathon van Amsterdam en Berlijn testen hier hun conditie. 

Aangezien de Afsluitdijk-open werd afgelast vanwege  de stormachtige voorspelling, kreeg de organisatie op de dag zelf te maken met een aanzienlijke hoeveelheid na-inschrijvingen, die ze snel en kundig afwerkten. Hulde daarvoor! 

De start en de finish zijn op de atletiekbaan van organisator AV ATOS.  

Vlak naast de baan bevindt zich een grote sporthal, waar kleedruimte is, douche-gelegenheid (met mate) en ook kun je je tas daar laten staan (onbewaakt). Voor waardevolle spullen is het mogelijk om een kluisje te huren voor slechts €2,50. De kluisjes zijn echter te klein om een gemiddelde rugzak in te doen, dus echt alleen geschikt voor kleine tasjes. Daarnaast zijn er niet zo heel veel kluisjes, dus wees daar snel bij! In de sporthal zijn wat toiletten,  maar gelukkig heeft de organisatie ook wat extra dixies geregeld. De wachttijd is minimaal. 

In de sporthal kun je je startnummer ophalen en je even laten masseren door de kundige sportmasseurs. 


Het parcour leidt je door de polders van Amsterdam Noord, en door schattige gehuchten  zoals Zunderdorp en Broek in Waterland. Zo her en der staat er wat publiek, maar dat is op 4 handen te tellen. Wel kom je veel mooie koetjes tegen en een paar hele blije geitjes. Er is muziek bij de start en finish, maar verder is het redelijk stil langs de route. Deze editie was er eentje met veel wind, die goed te merken was in het polderrijke landschap van Amsterdam Noord.

Bereikbaarheid: zowel met het OV als met de auto is de start en finish goed bereikbaar. Ook is er ruime hoeveelheid aan parkeerplekken. 

Om de vijf kilometer waren er drankposten ingericht, vaak ook met EHBO ernaast. 

Deze wedstrijd is er duidelijk één waar wat meer doorgewinterde lopers naartoe gaan. Het is geen extreem groot evenement, maar op de soms wat smallere (fiets-) paden houden de hardlopers zich aan de ongeschreven regels dat snelverkeer er links langs mag.

PR: 

Sfeer: ⭐️⭐️

Parcour: ⭐️⭐️⭐️

Kleedruimte/kledinginname: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Bereikbaarheid: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dixies: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Drukte op het parcour: 🏃🏼🏃🏼

Algemeen: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Website: 30vanAmsterdamNoord

3 gedachten over “De Dertig van Amsterdam Noord

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: