Groet uit Schoorl (30k)

 Deze voorjaarswedstrijd, die rond half februari door Le Champion wordt georganiseerd, wordt door veel marathonlopers gebruikt ala laatste test voor hun aanstaande wedstrijd. De hoofdafstand gaat over 30km, maar er kan ook een halve marathon worden gelopen. Sinds een jaar of tien wordt ook het NK op de 10km hier gehouden. 

Bereikbaarheid: de sporthal in Schoorl heeft weinig parkeergelegenheid, en als je wel een plekje in de buurt hebt, dan zul je er een dagje-uit van moeten maken, want door de wedstrijd kun je niet zomaar weg geraken vanaf de start/finish. Parkeren kun je wel als je meer richting ‘het stadje’ gaat. Beter nog is het om een ‘pendelbuskaart’ te bestellen bij je inschrijving, dan kun je parkeren in Alkmaar bij de hoge school. Met de trein is het echter heel erg gemakkelijk,  want Le Champion zet dubbeldekkerbussen in vanaf NS-station Alkmaar, en deze komt ook langs die parkeerplaats. Een nadeel is wel dat er tijdens de start van de 10km-wedstrijd tijdelijk geen bussen terug rijden. 

In de sporthal van Schoorl is er ruimte om te verkleden en eventueel te douchen na afloop, er zijn alleen niet heel veel douches. Er is een tasseninname aan de achterwand van de sporthal. Veel mensen laten hun spullen onbewaakt in de sporthal achter. Zo rond de tijd dat je gefinisht bent van de 30km, is het extra druk in de sporthal, doordat de start van de 10km daar vlak achter zit. Aan te raden is, om toch even je tas af te geven. De in- en uitgang van de sporthal is elk jaar één grote file, en de start is ongeveer 750m van de hal verwijderd. Maak je dus wel op tijd gereed om de hal te verlaten. Er zijn toiletten in de sporthal, en er zijn ook nog dixies vlak bij de start.

Parcour: Groet uit Schoorl is een prachtige loop door de duinen en  het dorpje Groet. Ook staan er ieder jaar redelijk wat mensen langs de kant om je aan te moedigen. Aangezien deze loop vroeg in het jaar valt, is er redelijke kans op kou, wind en buien. Sommige delen van het parcour zijn redelijk onbeschut en kunnen zwaar zijn voor lopers die niet in groepen lopen. Een extra ‘dingetje’ in het parcour is dat er na ongeveer 20km een splitsing komt voor de halve marathonlopers en de ‘dertiglopers’. De verleiding om stiekem toch af te slaan is redelijk groot. Het extra lusje dat je voor die dertig moet lopen, is gelukkig niet hetzelfde lusje als dat je moet lopen vlak voor de splitsing. Aangezien een groot aantal deelnemers kiest voor de halve marathon, wordt het parcour sterk uitgedund. 

Voor veel lopers komt de handdoek als verrassing na de finish. Er is namelijk geen medaille voor deze race! De mooie route en hopelijk je goed gelopen wedstrijd moeten genoeg beloning voor je zijn! 

Peet’s Review: 

Parcour: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Sfeer: ⭐️⭐️

Bereikbaarheid: ⭐️⭐️⭐️

Dixies/wc’s: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Drukte: 🏃🏼🏃🏼🏃🏼

Kleedruimte/tassen:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Algemeen:⭐️⭐️⭐️⭐️

Website
Vlak na de run, die afgelopen jaar op 14 februari werd gehouden, schreef ik een sfeerverslag voor Keep-on-Running

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: