Stoomtramloop

Deze halve marathon, die in het laatste weekend van juni plaatsvond, is een pareltje van de ‘ontdek-je-plekje’ lopen van Nederland. Kijk, een halve marathon kun je vast wel vaker in West-Friesland lopen, maar deze is bijzonder door 2 punten: 1) je loopt van A naar B (in dit geval van  Medemblik naar Hoorn), en 2) Je kunt desgewenst naar de start worden vervoerd in een prachtige oude Stoomtram. 

Als je met het OV komt, is het stationnetje van de stoomtram direct naast het NS station te vinden. Daar kun je je startnummer ophalen. Als je besluit met de auto te komen, dan kun je gemakkelijk vlak bij het station parkeren. Je kunt er ook voor kiezen om niet met de tram naar de startlocatie te gaan, en zelf naar Medemblik te reizen. In dit geval wordt je naderhand met een bus terug gebracht naar Medemblik. 


Als de tram is gearriveerd in Medemblik, heb je nog ongeveer een half uur voor de start. Helaas was het zowel dit jaar als vorig jaar mega druk voor de schaarse dixies. Dus ga zo snel mogelijk in de rij staan, dan heb je daarna nog tijd om eventueel warm te lopen. Je tas wordt in een rek gelegd en uiteindelijk vervoerd naar Hoorn. 

De start wordt gegeven door de stoomfluit van de tram, dat maakt het wel extra charmant. De tijdsregistratie wordt gedaan door een chip die je vast maakt aan je schoen. Helaas wordt alleen de finishtijd geregistreerd, dus alleen brutotijden worden doorgegeven. 


Het parcours leidt je door de polders van West-Friesland. Lange, winderige,  rechte, maar prima (fiets-) paden sturen je door Opperdoes, Midwoud en Nibbixwoud. Er is genoeg verzorging onderweg, maar de  toeschouwersaantallen winnen het niet van de koeien en schapen die je tegenkomt onderweg. Je loopt op sommige plekken over paadjes waarvan je denkt dat je door een brandgang een schuur in wordt geleid. Pas als je al vlak bij Hoorn bent, zie je een cheerzone, en wel die van de Running Junkies. Deze loop is eigenlijk een soort traditie bij hen, en er lopen ook veel Junkies mee. 

De finish is op de atletiekbaan van A.V.Hollandia, waar je gebruik kunt maken van douche- en kleedkamers, en eventuele massage. 

En de medaille? Die verschilt per jaar. In 2016 was het degene die je hierboven ziet afgebeeld, in 2015 was het een stuk kaas. Ik heb me laten vertellen dat het ook als eens een zak aardappelen was (Opperdoezen natuurlijk). Dus reken niet direct op bling! 

Peet’s Review:

Parcour: ⭐️⭐️⭐️

Sfeer: ⭐️⭐️⭐️

Bereikbaarheid: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dixies:⭐️

Drukte: 🏃🏼🏃🏼

Kleedruimte/tassen: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Algemeen: ⭐️⭐️⭐️

Website

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: