50 shades of yay!

Vanochtend werd ik wakker met berichtje van Debbie, dat ze me uitdaagde om mijn 50 geluksmomentjes op te noemen. 50! 😱 Dat zijn er wel heel veel! Maar ik ga mijn best doen! 

Op nummer 1 & 2 staan de mensen om me heen. Mijn moeder, mijn collega’s en al mijn loopmaatjes. Ik ben niet zo goed met vriendschappen onderhouden, en ik ben heel erg blij dat zij kunnen omgaan met mijn rare bokkensprongen & onzekerheden. En me ook vooral daarin de ruimte geven. Want het meest blij wordt ik ervan, dat ik kan doen en laten wat ik wil. En dat er toch mensen zijn die om me geven. 

De rest schrijf ik in random order… het is niet te doen om dit in volgorde te zetten! 

* dat ik alles met mijn vader heb kunnen bespreken voordat hij overleed 


* dat mijn moeder gelukkig is met haar nieuwe vriend

* dat mijn lichaam gezond en sterk is

* het ontdekken van nieuwe paden/ nieuwe steden waar je kan hardlopen. Zo probeer ik elke woensdag en elke zondag een loopje te doen op niet bekende wegen. Op woensdag bijvoorbeeld met RunningPack The Hague of met de Running Junkies in Den Bosch, of met loopmaatje Wilbert (die echt alle paden en wegen in Amsterdam kent en er altijd een leuk weetje aan vast hangt) of Hedwig, die helaas nu wel verhuisd is, maar waarvan ik zeker weet dat ik in Naarden samen met haar nieuwe paadjes mag gaan zoeken. En op zondag doe ik graag mee aan een hardloopevenement, of een lange duurloop met mijn lieve Rebels of met een georganiseerde loop van Loopwijzer.  Daaraan vastgekoppeld is een ander geluksmomentje: 

* als je een uitnodiging krijgt om met iemand mee te lopen. Zo had Joke me onlangs uitgenodigd om bij haar de mooie heide te komen bekijken met haar lieve hondje Jolie. En met Gaby heb ik ooit door de waterleidingduinen hertjes gespot.

* als je tijdens een hardloopevenement je naam hoort roepen en het is een bekende (van insta, strava, FB of iemand die je sowieso kent) 


* als je uit het niks een paar hardloopschoenen thuisgestuurd krijgt. Ja serieus, dat overkwam me gewoon nadat ik de kustmarathon was gefinisht. Ik had net geld bij elkaar gespaard om nieuwe Dynaflytes te kopen, had net de winkel gebeld om een paar in mijn maat vast te houden, en toen werd het pakje bezorgd! 


* dat je mee kan doen aan een hardloopevenement (door loting of doordat je er als één van de eersten bij was) Zo had ik geluk dat ik vorig jaar was ingeloot om mee te doen aan de marathon van Berlijn, en was ik op 1 februari één van de gelukkige deelnemers van de Texel halve marathon. 

* lieve reacties op een post. Ik besef me dat ik soms best emo dingen post, en dan is het zo lief als mensen even laten weten dat ze je begrijpen 

* als je nieuwe volgers hebt op je blog, insta, FB of strava. (Zo leuk! Ben ook altijd benieuwd wie dat dan zijn en hoe ze me gevonden hebben) 

* dropjes 

* als je lekker hebt gelopen tijdens een wedstrijd. (Hoeft niet altijd een PR te lopen) 

* de geur van schone lakens op je bed

* Spock (mijn kat) die me altijd welkom thuis miauwt 

* het wijntje na mijn avonddienst 

* mijn bezoekjes aan Texel 

* herinneringen die zo af en toe door mijn hoofd schieten aan de tijd die ik had in mijn oude Feestcafé en de mensen die ik daardoor heb leren kennen en de feestjes die zijn gebouwd. 


* als gasten zo tevreden zijn met de service dat ze me een hand geven of een knuffel ( en een leuke fooi) 

* als ik wordt gevraagd door Keep-on-running om weer te komen schrijven 

* als ik mijn lieve vriendinnetje Iresh mag helpen in haar salon. Ik heb ooit een balie voor haar geklust, en die is heel goed gelukt, al zeg ik het zelf. En nu help ik haar af en toe een handje. 


* als mijn wimpers weer ‘on fleak’ zitten 

* het uitzicht uit mijn raam op de Posthoornkerk. Die is zó mooi als het zonnetje schijnt! 

* dat ik eigenlijk altijd kan uitslapen. Ik ben echt geen ochtendmens, en door mijn baan in de avond kan ik altijd de hele dag mijn gangetje gaan. Ik werk vanaf 16.oou tot sluit, meestal een uur of 1.00. 

* als ik een heerlijke doorlopende club-mix vind, die ik kan gebruiken tijdens mijn loopjes

* als een foto helemaal gelukt is en meteen deelbaar via Social media (Haha je wilt niet weten hoeveel moeite het soms kost om een leuke te maken) 

* mijn ontbijtje 

* het kopje koffie dat ik eigenlijk elke dag drink als ik even langs ga op mijn werk 

* als je een leuke date hebt gehad 

* een warme douche 

* een zonnenbankbezoek 

* als ik de trein uit stap in een plaats waar mooie herinneringen liggen (Voor mij Utrecht, Rotterdam en Amsterdam) 

* het zonnetje op je snoet tijdens een loopje 

* een regendruppel op je wang 


* als je een mooi item vind in de winkel en bij de kassa blijkt het in de uitverkoop 

* als je haar wordt gewassen bij de kapper 

* een knuffel van een vriend waar je van houd 

* een kusje in mijn nek 

* een herstelshake na je workout 

* als je zomaar iets wint (ik had van de zomer het geluk dat ik opeens 4 dingen achter elkaar won; een shop-tegoed bij de RunnersWorld Rotterdam, een bootcamp bij de Workout (via eat-run-love), een startbewijs voor de Heemstedeloop en 5 herstelshakes van FitShe. Op den duur durfde ik het niet meer te zeggen, hihi.

* een schoon huis 

* geld vinden in een kledingstuk dat je al lang niet meer hebt gedragen 

* het eerste loopje na een herstelperiode (OK… die periodes zijn iets korter dan dat ze eigenlijk moeten zijn bij me)

* meezingen met keiharde muziek (zodat niemand je eigenlijk kan horen) 

* mijn fiets, die ik al sinds mijn 18e heb. Die fietst nog steeds goed en elke keer als hij er nog staat, ben ik zo blij! 

* als je wordt gevraagd om iemand te helpen 

* de ‘MuscleBrownies’ van de Vitaminstore. Serieus. Die mag ik alleen kopen van mezelf als ik een marathon loop. Die dingen bevatten heel veel eiwitten, maar zijn ook zo onwijs lekker! 

* als de nieuwe Runner’s World in de winkel ligt 

* ik ben eigenlijk heel erg gelukkig met alles in mijn leven op het moment. Ik ben dankbaar voor wat ik heb, en geniet van alle kleine en grote dingen. 


Nu ik zo bezig ben, kan ik eigenlijk nog wel doorgaan. Ik ben over het algemeen een gelukkig mens. En het allergelukkigst ben ik als ik mag hardlopen. Dus dat ga ik nu lekker doen. 

Wat maakt jou gelukkig? Laat je een reactie voor me achter? 

13 gedachten over “50 shades of yay!

Voeg uw reactie toe

 1. Wow !! Wat een mooie lijst! En nu mag ik dit dus doen ha ha!! Bedankt voor de nominatie ! Ik ga er vanavond eens goed voor zitten 🙂 we hebben nog geen tv en internet dus dan heb ik wat te doen 😉 tot snel Chica!! ❌❌❌

  Like

 2. Lieve Peet. Mooi om zo dingen te lezen van jou die ik niet wist. Mooi mens ben je met je bokkesprongen 😉😄 en super dat je familie en goede vrienden hebt die je nemen zoals je bent! Zo lief dat je zo behulpzaam bent naar anderen! Je zal denk ik anderen niet gebruiken of kwetsen . Dankbaar ben ik dat je mij geholpen hebt in leidsche rijn! Het startbewijs voor rokjesdagloop( een leuke dag) en je lieve kaart voor mijn 1e marathon! 😍💋. Blijf genieten van de kleinste dingen en blijf lekker jezelf! Je bent een mooi en oprecht persoon! Dikke knuffel

  Geliked door 1 persoon

  1. Liefie, ik vond het zo leuk om met je te lopen in Leidsche Rijn! Je hebt ‘m toch maar even uitgelopen bikkelchickie! En ik hoop dat jij ook geniet van alle kleine dingen, want er kan een dag komen dat je terugkijkt en ziet dat het juist die dingen waren die de grote dingen voor je zijn. Dikke knuffel en tot snel! x

   Like

 3. Mooie lijst met veel herkenbare momenten Petra!
  Mijn geluksmomentjes:
  Het eerste loopje in het voorjaar vind ik ook altijd wel speciaal: korte broek weer aan en genieten.
  Wedstrijden plannen waardoor je extra gemotiveerd raakt om te trainen.
  Een lange duurloop in het weekend, liefst lekker in het bos.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: