Heemstedeloop 

Afgelopen zondag was de 7e editie van deze leuke herfstloop door het mooie Heemstede. Het parcours is een ronde van 5 kilometer, die dus twee keer moet worden afgelegd als je voor de 10 kilometer gaat. 

Vanaf station Haarlem gaan er bussen naar een halte op ongeveer een halve kilometer voor de start. Op de terugweg ging die bus helaas maar 1 keer in het kwartier, dus plan dat even goed! 

De start en finish zijn op de sportparklaan, waar je gebruik kunt maken van alle faciliteiten van sportcomplex Groenendaal. Er zijn daar veel w.c.’s, schone kleedkamers met douche- gelegenheid, en een kantine. De tasseninname was ook erg verzorgd, in een tent bij de start. 


Ik liep de 10 kilometer, dus de twee rondjes en stond met naar schatting zo’n 1000 deelnemers in het startvak. De speaker was leuk en ook heel duidelijk te verstaan, en we werden keurig om 12.30u weggeschoten. 

Het was ook onderdeel van een loopcircuit, waarbij er dus klassementen zijn. Dat was te merken, er waren redelijk wat snelle lopers!  

Het parcour leidt je door een prachtig park Groenendaal. De mooie herfst kleurde het pad oranje- bruin en doordat het echt heerlijk zacht weer was en het zonnetje scheen, was dat deel extra genieten. Het parcours over zowel de weg als door het park is heel breed, dus je kon lekker doorlopen. 


Mede door het lekkere weer, stonden er redelijk wat toeschouwers. Extra kudo’s gaan er naar de drie mensen die een muziekbox hadden meegenomen met het geluid van een applaudisserende menigte. Heel grappig! In de laatste bocht stond er zelfs een fanfare! De drankpost stond opgesteld na 3 km, en dus ook weer na 8 km. 

Ikzelf was de gelukkige winnaar van een startbewijs, maar het inschrijfgeld was netjes laag. Zeker als je er zo’n mooie medaille bij krijgt, en een flesje water na de finish. Ik ben echter niet bevooroordeeld door het gratis startbewijs! 

Het was een goed georganiseerde loop. Met genoeg ruimte en goede fasciliteiten. 

Peet’s Review (PR):

Bereikbaarheid: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Parcours: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (prachtig, maar twee rondjes van hetzelfde kost een ster)

Sfeer: ⭐️⭐️⭐️⭐️

W.c’s: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kleedruimte/douchegelegenheid: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tasseninname: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Drukte: 🏃🏻🏃🏻

Algemeen: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Een gedachte over “Heemstedeloop 

Voeg uw reactie toe

  1. Wat leuk Petra, ik liep de 5 (want allergie tegen 2x hetzelfde rondje) en ben vaste fan van deze loop. Eigenlijk om alle redenen die jij opsomt EN het feit dat we de afgelopen jaren elk jaar prachtig herfstweer hebben!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: