Review Asics Dynaflyte

194 kilometer. Dat is wat ik sinds 8 oktober heb weg ‘gevlogen’ op die prachtige Asics Dynaflyte. Tijdens vrijwel elk evenement vraagt er wel iemand naar mijn mening over deze schoenen. Dus ja, tuurlijk wil ik jullie die geven: 

Ik ben verliefd op deze schoenen! 


Eigenlijk had ik stiekem al een tijdje een oogje op deze schoenen. Ik heb eigenlijk altijd al op Asics gelopen, maar omdat ik toch ook wel eens wilde afstappen van de zware Nimbus, op zoek was naar een neutrale drop en een wat lichtere schoen, heb ik afgelopen jaar op mijn hardloopverjaardag, op aanraden van de RunnersWorld Utrecht, een keer Nike Vomero’s gekocht. Daar heb ik prima op gelopen, niks mis mee, maar vlak nadat ik ze gekocht had, kwamen deze Dynaflytes op de markt. 

Eigenlijk voelden die Nikes aan alsof ik vreemd ging. En al helemaal als de schoen waarnaar je eigenlijk op zoek bent, een maand later verschijnen. Ik had mezelf beloofd dat ik na de Kustmarathon een paar Dynaflytes mocht aanschaffen. Geld gespaard, en op vrijdag na de kustmarathon, had ik de RunnersWorld Rotterdam gebeld, of ze een paar in mijn maat apart wilden houden. 

Dit geloof je nooit, maar op vrijdagavond werd er een pakje bezorgd op mijn werk. Ik zat net te eten en mijn collegaatje vraagt: “hé, wat staat daar voor pakje?” Dus ik pak het, wil het aan haar geven, en zie dan mijn naam erop staan. Dus ik pak het uit… zijn het gewoon deze schoenen! Ik heb serieus even een traantje weg moeten pinken. 

Ik moest nog werken, dus mocht er alleen even naar kijken en ze ruiken en vasthouden, die dag erna heb ik ze pas mogen aandoen.  

Het viel echt meteen op dat ze heel licht zijn. Ik weet niet of je dat nou echt per saldo merkt aan je voeten, maar het viel me meteen op toen ik ze in mijn handen had. De Nimbus voelt een soort van ‘dik’ aan, door de stof die eromheen zit. De kleuren vind ik ook echt heel mooi, want je kan ze met vanalles combineren. De bovenkant is grijs, en in de zool zitten allerlei felle kleuren, van blauw naar geel en oranje en roze. OK, so far de fashionista in me. Want het gaat erover hoe ze lopen. 

Mijn eerste rondje heb ik gedaan in Rotterdam, want ondanks dat ik de schoenen niet ging kopen, vond ik het wel zo gezellig om even die lieve Petra en Marcel van de RunnersWorld op te zoeken en meteen even koffie te doen met Marco Vink. En aangezien ik het geld al bij elkaar had voor de schoenen, kon ik dat nu gebruiken voor een nieuwe set kleding. Want laten we eerlijk zijn, daar kun je nooit genoeg van hebben! 


Ze zaten meteen als gegoten! De stevigheid in de hiel gaf me meteen vertrouwen, ze voelden inderdaad zelfs licht aan om mijn voeten, ze maakten geen ander geluid dan de voorgaande schoenen. (Vind ik belangrijk, want ik kan me eraan irriteren als ik mezelf hoor lopen) . De schoenen zitten als pantoffels om mijn voeten. En het leek echt wel of ik vloog, mijn eerste rondje was best snel! 

Ook in die week daarna heb ik heerlijk gelopen op de schoenen, nergens pijntjes of irritaties ergens. En ik had zoveel vertrouwen in deze schoenen dat ik er zelfs de hele marathon van Amsterdam op durfde te lopen. Natuurlijk is dat ongeveer regel nummer 1 als je een marathon gaat lopen: niet op nieuwe schoenen! Maar ik durfde het aan en ze hebben me niet teleurgesteld. 


Nu heb ik er dus bijna 200km op gelopen. De hiel zit nog steeds stevig, ondanks dat ik niet altijd de veters helemaal netjes los maak (sorry mensen van Asics 🙈). De demping is ook gewoon nog helemaal top, ze lopen nog steeds fantastisch. Het enige dat me wel is opgevallen, is dat ze best snel slijten. Kijk maar eens naar de hiel van de linker schoen. Als ik het profiel vergelijk met oudere Asics, merk ik sowieso op dat er minder diep profiel onder zit. Of dat nu te maken heeft met het materiaal, dat weet ik niet. 


Wil je meer weten over het materiaal en hoe en wat van deze schoenen? Kijk, ik heb er zelf geen verstand van en kan wel doen alsof, maar jullie kunnen beter even lezen wat mijn vriendinnetje Gaby erover heeft geschreven, inclusief filmpje enzo. Klik dan even hier


Ik ben al een tijdje Asics fan, en zeker nu deze schoenen er zijn, zal ik niet snel meer op andere overstappen. Ik gebruik deze schoenen voor mijn duurloopjes. Op de baan loop ik nog steeds het liefste op de Asics FuzeX of de Asics TriNoosa’s. Vooral omdat die weinig demping hebben, anders wordt het lopen zo ‘lomp’. Die FuzeX had ik overigens ook gekregen om te testen, en ik loop daar nu ook nog steeds met veel plezier op. Mijn review daarover vind je hier terug. 

Ik ben al weer aan het sparen voor een nieuw paar, want ik verwacht dat deze het geen 900km gaan volhouden. Maar ik spaar zeker voor een nieuw paar Asics Dynaflyte! 

4 gedachten over “Review Asics Dynaflyte

Voeg uw reactie toe

 1. Heeeeee precies waar ik je gisteren naar vroeg 🤗
  Ik vind het wel heel veel geld voor schoenen die misschien best snel slijten dus ik ga nog even wat andere reviews lezen.
  Maar als echte asics fan kan ik het bijna niet laten ….

  Geliked door 1 persoon

 2. Which is the most comfortable and cushioned shoe to run in the Asics Dynaflyte or the new Asics Noosa FF? Which is faster and most responsive shoe? What are the main differences between them? Which do you like for short and long runs. Thanks

  Geliked door 1 persoon

  1. Good question!! I prefer the Dynaflyte for my long runs, because they are more cushioning. The NoosaFF is more responsive, and I personally prefer them for distances up to 21km’s. The main differences are the mesh and the grip. For me. But I don’t sell them. This is pure my own opinion. I’m very glad to have both in my collection now.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: