Scholten Awater Zevenheuvelenloop

Hou van de Heuvels 

Deze 32e editie was een stormachtige versie. Heel even was er de dag van te voren wat paniek onder sommige lopers, of het evenement toch wel door zou gaan. De code geel had waarschijnlijk ook geen code oranje moeten worden voor de organisatie, want de kleine takjes van de naaldbomen vlogen al om je oren, en her en der lag een klein takje op de weg. 

De NS had goed zijn best gedaan door extra lange treinen in te zetten voor het evenement, helaas hoorde ik al in Amsterdam dat er veel verstoringen waren in het land door ‘aanrijdingen met een persoon’. Daar kan de NS niks aan doen, behalve bussen in zetten. Het is heel gemakkelijk om bij het evenement te komen vanaf station Nijmegen, met de trein komen is echt een aanrader! Ik las ook dat lopers uit de regio Arnhem/Nijmegen gratis met de bus konden komen. Je kunt duidelijk merken dat Nijmegen gewend is aan grote evenementen. 

De grote (warme) parkeergarage, direct naast het station is ook een (gemengde) kleedkamer, en tevens een plek om je grote tas met spullen te laten. Er staat beveiliging bij, dus dat is redelijk goed geregeld. Er is zelfs muziek en een “koek&zopie-stand”. 

De expo is gesitueerd in diverse tenten die je tegen komt als je richting start/finish loopt. Verschillende grote bedrijven en sponsoren hadden er leuke stands.  Het loopshirt dat de organisatie elk jaar laat ontwerpen, lijkt wel ieder jaar mooier te worden. 


Op de expo was een stand van Asics, waar je een customized shirt kon laten maken, zoals deze: 

Her en der verspreid richting de start staan er rijen dixies. Natuurlijk met een rij ervoor, maar niet onoverkomelijk. Zelfs mét wc-papier. Op het start/finishterrein kon je de laatste kleding afgeven of een kleine tas met je waardevolle spullen. 

Met 9 diverse startvakken is heel het centrum gevuld met hardlopers. De startvakken worden duidelijk aangegeven, en zijn wel eventjes lopen. Maar goed, ik stond dan zelf ook in het verst gelegen vak bruin. De drumband in het startvak maakte er echt een feestje van. 

Met wat extra zenuwen stonden veel mensen in het startvak, want tegen de wind in lopen is niet aan iedereen besteedt. 

De start ging heel geleidelijk en soepel. De Groesbeekse weg is breed, dus in de eerst kilometers kun je zonder al te veel problemen je eigen pace pakken. De hoge huizen langs de weg vingen de meeste wind. Pas na 5 kilometer sla je de Derdebaan op, je hebt dan al een kleine klim gedaan. De Zevenheuvelenweg is na de volgende afslag, daar is het adembenemend mooi lopen. Helaas heeft het ook wat heuvels, maar ja, daarvoor doe je ook mee aan deze loop! 

Overigens zijn er helemaal geen zeven heuvels. De naam stamt uit de tijd dat het parcours anders was, toen had het er wel 7. Nu kom je er ‘slechts’ 4 tegen. Lees hier iets meer over de historie. 


De ruim bemande drankposten stonden niet op de gebruikelijke 5 en 10 kilometer, maar op 6 en 9 km. Behalve water, was er ook AA te krijgen. Het is een drukke loop, maar ik heb geen horde lopers gezien die gaan stilstaan direct na de drankpost, dus de doorstroom was helemaal goed. 

Op één of andere manier heb ik zelf alleen zijwind ervaren, en nergens tegenwind. Toch een mooie meevaller! Het is zelfs droog gebleven! 

Enkele drum- en fanfarebands langs de kant maken de loop extra sfeervol. 

Als je denkt dat je na de Zevenheuvelenweg alles hebt gehad… guess again! Er zit nog een lekker pittig dingetje zo rond de 11 en 13 kilometer. Dat was ook het punt waar ik wat lopers zag wandelen. Maar na die 13 kilometer?! Gas op die lollie en gaaaaaan! Want dan kun je nog 2 kilometer alleen maar naar beneden. Daar staat ook veel publiek en ze staan er ook echt een  feestje te bouwen! Richting finish is het alleen maar drukker met toeschouwers en de tribune bij de finish stond bomvol. 


Na de finish krijg je een flesje AA en de mooie medaille. De ontwerpers van de organisatie doen echt hun best! 

Nadat je je tas hebt afgehaald en je weer verkleed bent, kun je natuurlijk weer snel met de trein naar huis. Maar als je wel van een feestje houdt, dan raad ik je echt aan om even Nijmegen in te gaan, want ze bouwen daar echt een feestje al vanaf ’s middags. En je kunt zelfs een herstelbiertje nuttigen, want je stapt zó de trein weer in. 

De zevenheuvelenloop is echt een hardloopfeestje! 

Peet’s Review: 

Bereikbaarheid: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Parcours: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sfeer: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 🌟(een extra voor het feest in Nijmegen)

W.c’s: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Kleedruimte: ⭐️⭐️⭐️ (niet gescheiden, geen douche-mogelijkheid) 

Tasseninname: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 

Drukte: 🏃🏻🏃🏻🏃🏻

Algemeen: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Website 

4 gedachten over “Scholten Awater Zevenheuvelenloop

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: