Bring that Beat

Ik vind het maar lastig. Ik heb veel respect voor mensen die zonder kunnen. Triatleten moéten zelfs zonder, anders worden ze gediskwalificeerd. Wedstrijdlopers doen het ook zonder. Het staat misschien ook wel een beetje vreemd als je de Olympische Spelen loopt met dopjes in. 

Tijdens Social Runs, ja, daar loop ik natuurlijk ook zonder, want dan klets je wat af. En bij de Social runs die ik de laatste tijd heb gedaan, was er gewoon een dikke muziekinstallatie die mee werd gesleept. 

Muziek is zo’n motivatiebron voor mij! Nu moet ik wel zeggen dat ik ook al heel erg lang geleden ben begonnen met draaien. Yup, ik was  /ben deejay. Ik draaide alles door elkaar in het feestcafé, maar later draaide ik meer club, deephouse en daarna electro/techno. 


Als ik écht motivatie nodig heb, bijvoorbeeld tijdens een intervaltraining of tijdens de laatste 10 km van een marathon, dan komt de hardstyle op. Want daar ga ik pas echt van knallen! Daarnaast heeft het ook een echte goeie snelle beat, als je een lekkere knaller hebt van 180 beats par minute (bpm), dan kun je prima op de maat lopen 😂😂😂.  

Er is een app die pace-deejay heet. Die zoekt uit je hele I-Tunes library alle nummers bij elkaar die in een bepaalde bpm-range liggen, maakt daar een speellijst van en hoppa! Gaan met die banaan! Er zijn kennelijk nog meer van dit soort apps (run on beat) maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.


Ik hou er zelf heel erg van om een ononderbroken playlist te hebben, daarom zoek ik vaak naar mixen. Helaas kan ik die niet altijd vinden, maar enkele platenlabels brengen regelmatig nieuwe CD’s uit waar dan 1, soms zelf 2 of 3 mixen op staan. Dat betekent meer dan een uur aaneengesloten muziek. Fantastisch voor lange duurlopen! 

Dit is mijn collectie lange mixen: 


Het allerliefste zou ik zelf een goeie mix in mekaar draaien, maar die apparatuur heb ik niet altijd tot mijn beschikking.  

Als je niet steeds naar hetzelfde wilt luisteren, kun je natuurlijk ook de spotify-playlists opzoeken, of de Sky Radio Running Hits afspelen. Ikzelf vind het fijn om mijn eigen hitjes te gebruiken.

Doordat ik eigenlijk altijd naar muziek luister, heb ik tijdens de wedstrijd vaak herinneringen aan de plaatsen waar ik trainde, doordat ik een nummer opnieuw hoor. Maar er zitten ook altijd nummers tussen waar ik persoonlijke herinneringen aan heb, bijvoorbeeld uit mijn tijd uit het café. 

Mijn absolute topnummer is invincible (feat. Mc. Alee) van Evil Activities & Panic), een hardstyle nummer dat ik ken van mijn weekendjes op Texel. Dat nummer heeft me door het moeilijkste punt tijdens de NY marathon geloodst. Dit nummer heb ik standaard vanaf km 35 op repeat staan. Ach… je moet ervan houden… 

Ik kan muziek niet wegdenken bij mijn trainingen. Wat is jouw ultieme motivatie tijdens je trainingen? 

3 gedachten over “Bring that Beat

Voeg uw reactie toe

  1. Muziek is voor mij ook een motivatie om door te gaan of harder te gaan. Afgelopen zondag bij het lopen van een halve marathon merkte ik ook weer dat ik door het luisteren naar bepaalde snelle (rock 😉 tracks ongemerkt in een hoger tempo ging lopen. Toch weet ik dat ik het ook zonder kan, het blijft een moeilijke afweging. Naast muziek kan het halen van een afstand/wedstrijd of het verbreken van een pr een motivatie zijn. Maar door de bank genomen is het mogen “buiten spelen” nog de grootste motivatie. 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: