Succes 🍀

Boos. En teleurgesteld. Je wilt iets zó graag! Je werkt er hard voor, maar het lukt je niet. Soms sla je gewoon een training over. Niet eens uit luiheid. Maar omdat je een slechte planning in je agenda hebt. Nog bozer op jezelf. 


Zo was ik afgelopen dagen bezig. Ik zat even in een neerwaartse spiraal van slechte gedachten. En onzekerheid. Een hele berg daarvan. Want wat dacht ik eigenlijk wel niet?! Dat ik zomaar ‘even’ die 60 van Texel ging halen? Ik begon al moe te worden bij dertig kilometer, hoe zou ik dan in Godesnaam het dubbele willen halen in een bepaalde tijd?  

Als ik zie hoever de lopers zijn die een week eerder de marathon van Rotterdam gaan lopen, dan moet ik echt nog aan de slag. Ik heb als stelregel dat ik alles dat marathonners doen, ik 1,5 keer moet doen. Een ‘dertiger’  wordt dan dus een 45er voor mij. Tien herhalingen in intervaltrainingen worden er 15 voor mij. Krachttraining, corestability en andere rek- en strekoefeningen. Ik kreeg (echt super lief) van Marcel Kemp een schema doorgestuurd voor ultra-wedstrijdtraining. Ik volg dit schema niet, maar kijk wel wat er ongeveer gedaan wordt, hoe  er getraind wordt. Ik kijk wel naar het aantal kilometers dat per week ongeveer wordt gemaakt. Want uiteindelijk draait het toch om de kilometers. Op zich heb ik daar wel een leidraad in gevonden. Daar wil ik niet teveel vanaf wijken. Maar dat lukt dus niet altijd.

Ik kreeg op Instagram hele lieve reacties, ook Karen stak me een hart onder de riem en ook mijn lieve Gappie belde me op om te zeggen dat ik niet zo streng moet zijn voor mezelf. Toen kwam er nog een blog van Manon overheen. Dat je af en toe moet stil staan bij hoe ver je al bent gekomen. 


Niet iedereen weet dit van mij, maar ook ik was een bolle tante die niks deed, wel veel werken, verkeerd eten (en drinken) maar vooral niet sporten.

 In 2012 gooide ik het roer om en begon in eerste instantie met goed eten. Dat leerde ik doen via New Fysic. Daarmee ben ik meer dan 25 kilogram afgevallen. In juni 2013 heb ik mijn eerste hardloop pasjes gezet. Nu, nog geen vier jaar later, ben ik in training voor 60 kilometer aan één stuk hardlopen. 

Afgelopen dinsdag liep ik mijn 7500e kilometer ooit. Dat heb ik vanaf het begin bijgehouden met Runkeeper.  7500 km! Dat is van Amsterdam naar Miami! En nooit spijt gehad, van geen enkele kilometers. 

Moet ik mijn doelen bijstellen? Nee. Ik mag dromen. Ik ga die zestig kilometer halen, in de tijd die ik voor ogen heb. Ga ik mijn trainingen minder scherp stellen? Nee. Werk er gewoon harder voor. 

Maar af en toe mag ik best even loslaten, om daarna weer extra aan te pakken. Jullie kennen die glimlach op mijn gezicht? Dat ben ik, die blij is als trainingen ergens in resulteren. En als ik van de vruchten die dat afwerpt, mag genieten. Want genieten… dat is voor mij het succes. 
X van een funrunner met ambities

16 gedachten over “Succes 🍀

Voeg uw reactie toe

 1. Wat mooi beschreven. Ik herken ook wel veel hiervan. Niet dat ik voor die zestig kilometer ga, maar toch op mijn niveau naar de. Arthur van Rotterdam. Succes en blijf dromen maar wel met beide benen op de grond de.

  Geliked door 1 persoon

 2. Beste Petra,

  Mooi verwoord en zeer zeker goed wat jij ondertussen al bereikt hebt. Vergeet niet dat je soms door stil staan ook gewoon vooruit gaat. Als trainer zeg ik altijd: “Luister naar je lichaam en respecteer de signalen!”. Niet altijd even makkelijk, want hardlopers hebben altijd het idee dat ze te weinig doen voor hun doel/evenement. Maar die rust, die o zo broodnodige rust, moet je ook gewoon pakken. Even terug kijken naar wat je gedaan hebt en waar je nu gekomen bent. Dat heb jij zelf gedaan en daar mag je trots op zijn.

  Straks sta je opgesteld voor die mooie 60 van Texel en dan doe je het gewoon weer. Vertrouwen hebben in jezelf en dat vertrouwen houden is het belangrijkste. En als je die kwijt bent…. zijn er altijd wel lieve vrienden die je vertellen dat het allemaal wel goed komt. Zij zullen je steunen, ook in deze tijden.

  Go girl, you can do it!!

  XXX
  Jeroen

  Geliked door 1 persoon

 3. Jeee ik vond je al tof nu vind ik je nog toffer! Wat een doorzettingsvermogen heb jij! Veel herkenning ook. Blijf lekker bij jezelf en je doelen haal je wel! Wees vooral niet te steng en leef!! Anders hou je het niet vol! We moeten veel v onszelf he?! Maar we doen het ons zelf ook aan en uiteindelijk worden we er heel blij van! Alleen balans vinden blijft soms lastig! Dikke kus

  Geliked door 1 persoon

 4. Lieve Petra ,
  Ik weet zeker dat jij die 60km gaat halen als er een positief ergens aan de start staat dan ben jij het. Met die heerlijke glimlach op jouw gezicht, en ik weet zeker dat alle lieve support die jij ons geeft voor tijdens en na een loop ook aan jouw gegeven gaat worden tijdens voor en na de 60 km
  Ik zeg kom op kanjer als er een is die het kan ben jij het
  Zeker na wat je al bereikt hebt
  Go Girl dikke kus van mij 💪

  Geliked door 1 persoon

 5. Petra,

  Je heel toevallig via Instagram leren kennen. Blijken we allebei uit de Zeeuwse klei te komen. Veel respect voor de ommekeer in je leven. Ik heb tot 2 jaar geleden eigenlijk nooit gesport en toen begonnen met hardlopen. 0,0 ervaring en veel te snel alles willen, met als gevolg dat ik binnen 6 weken met een forse peestonsteking zat. Op advies van de fysio met personal training begonnen en daar nog geen minuut spijt van gehad. Nog steeds fantatiek eenmaal per week PT en daarna 2 keer per week zwemmen. Tevens iedere dag zeker 20 kilometer op de hometrainer. Kan nu echt niet meer zonder sporten. Het lopen wil helaas nog steeds niet echt vlotten. Ik blijf nog steeds gevoelig voor blessures en weet niet wat ik hier tegen kan doen. Zooltjes, tapen, fysio, het heeft me nog niet DE oplossing gebracht. Bij jou lijkt het lopen zoooo makkelijk te gaan. Nog tips ?

  Geliked door 1 persoon

  1. Grappig hoe dat Instagram mensen bij elkaar kan brengen hè? Ehm tips… ik denk dat het valt en staat bij 1) goed aangemeten hardloopschoenen. Dus stap een speciaalzaak in, bijvoorbeeld het Hardlooppunt in Goes. Daar kijken ze hoe je benen staan, hoe je loopt en landt, en aan de hand van die analyse kunnen ze je goede schoenen aanraden. En 2) neem een techniektrainingscursus. Ik heb een vier weekse cursus gedaan en heb daar zoveel geleerd over een goede houding, dat zorgt er ook voor dat je minder snel blessures kunt krijgen. Ik denk dat ze ook wel zoiets doen bij Scheldesport… zou je even moeten nakijken! Ik hoop dag je er wat aan hebt, en dat je snel naast het zwemmen en je Personal training lekker kunt hobbelen. Er is echt niks fijner dan dat!

   Like

 6. Peet, die 60 gaan jou lukken. Niet teveel naar andere kijken en zelf doen wat jij denkt dat goed is. Doe ik ook. Ik baal nu even dat ik een voetblessure heb, maar liever een paar extra dagen rust dan straks op Texel met pijn lopen. Ik word daar niet meteen onrustig van.
  Laat je niet gek maken (dat zijn we tenslotte al 😉 geintje.
  Liefs Nicole

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: