ASICS Noosa FF

Het eerste kleine ‘optreden’ dat ik als Frontrunner mocht maken, was bij de lancering van een nieuwe schoen in de lijn van de Flytefoam- houdende schoenen, de Noosa FF, waarbij FF staat voor FlyteFoam Fast.  


Ik heb eerder reviews geschreven over de eerste versie van de FuzeX en de Dynaflyte, maar toen heb ik beschreven wat ik van de schoen vind. Gisterenavond kregen we uitleg over wat en hoe… Hoe is de schoen opgebouwd en wat is dat nou eigenlijk, dat flytefoam? 

Flytefoam is een combinatie van EVA, versterkt met Kevlar. Kevlar is een vezel die enorm sterk is, maar wel buigzaam. Het zorgt ervoor dat het EVA snel in de originele vorm teruggaat, en dus gereed is voor de volgende ‘klap’. Daarnaast hebben ze er voor gezorgd dat er in het EVA meer lucht zit, zodat je goed kan ‘veren’. En hoe meer lucht, hoe minder gewicht. In de hiel zit de gel- cushioning, precies onder het hielbot. Hier kun je daar nog meer over lezen. 


Deze technologie was in 2015 (na 3 jaar testen) voor het eerst toegepast in de (iets prijzigere) MetaRun. ASICS wil die technologie nu dus in meer schoenen gaan toepassen, zodat alle hardlopers sneller kunnen worden. Lief hè? Op dit moment zit het in de MetaRun, de Dynaflytes, deze NoosaFF en de Gel-DS TRAINER2.


Verder zie je bij de NOOSA FF dat er, op het blote oog, een stuk minder profiel onder de schoen zit. Profiel gaat namelijk altijd ten koste van het gewicht. Dit hebben ze opgelost door er “wet-grip-Rubber” onder te doen, dat genoeg grip biedt op natte, gladde oppervlakken. 

De “drop” (nee niet die snoepjes, drop is het verschil in hoogte tussen de hak en de teen) is 1 centimeter. Dat komt overeen met bijvoorbeeld de cumulus. 

Voor mensen die graag op cumulussen lopen, is de NOOSA FF de volgende stap in sneller worden! Zelfde drop, andere demping, maar wel vergelijkbaar en veel en veel lichter! Wel 60 gram. Zeg maar het gewicht van een bakje nootjes. 

ASICS ziet ook dat steeds meer mensen fashionable willen sporten, mede door de opkomst van de ‘hardloopfeestjes’, zoals bijvoorbeeld de colour run en Glow in the Park. Maar ook op straat draagt vrijwel iedereen sportschoenen. 

ASICS gaat op de nieuwe schoenen niet meer standaard de “tiger stripes” gebruiken, maar de Asics swirl. Deze werd al op de kleding gedrukt, gewoon, omdat die strepen een beetje vreemd zijn op kleding, maar nu dus ook op de schoenen. 


The looks: 


Voor de heren een hele stoere zwart met groen/geel, voor de dames blauw met geel, in de hak overlopend naar roze/rood. Lekker met veel te combineren dus. De “Mesh” is naadloos, (dus minder kans op blaren), ademend en vocht afdrijvend. Kun je natte voeten krijgen als je door de plassen rent? Ja. Dus in mijn geval betekent dat gewoon doorgaan op de oude voet: plassen ontwijken. 

Maar wat zien ze er tof uit hè? Ik sluit niet uit dat ik deze ook eens onder een spijkerbroek ga dragen in de lente. 

Ik ga ze straks eerst lekker verder testen tijdens mijn intervaltraining. 

Don’t Run… Fly 

#nevernotflying 

3 gedachten over “ASICS Noosa FF

Voeg uw reactie toe

    1. Ze zijn net zo licht als de Dynaflyte, maar de grip is vooral gericht op voorvoet- gebruik. Dus je kan er goed mee afzetten. De Dynaflyte is gemaakt voor lange afstand, ik denk dat ik deze zou adviseren voor wedstrijden, tot max de halve. Maar ik ben geen expert hoor! Dit is wat ik zelf denk!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: