I’m every woman

Waarom zijn er wel “ladiesruns” en geen strictly men- runs? Dat is een vaak gestelde vraag, zeker als je zegt dat je gaat deelnemen aan een vrouwen run. 


Persoonlijk loop ik het liefst achter een goed stel mannenbillen aan. Niet alleen omdat ik daar graag naar kijk, maar ook omdat het wedstrijd element wat uitdagender wordt. Wij, vrouwen, zijn toch een stukje langzamer gemiddeld. Op één of andere manier word ik dan meer geprikkeld om een man in te halen, dan een vrouw. Natuurlijk zullen er veel chica’s zijn die dit anders zien, maar goed, ik zit nu eenmaal zo in elkaar. 


Als ik de dames spreek in “mijn” kringen, zegt 80% eigenlijk dat ze eigenlijk ook liever een “gemengde” loop doen. 

Dus waarom bestaan ze eigenlijk? Misschien omdat vrouwen vroeger niet mochten deelnemen aan hardloopevenementen? Icoon Kathrine Switser heeft de weg voor ons vrijgebaand.  Zeker nu het lopen van hardloopevenementen een openbaar ding is geworden, mogen wij loopsters niet klagen. 

Vind je het ook niet super bijzonder dat iedereen zich gewoon mag opgeven voor wedstrijden? Het is ondertussen uitgegroeid tot een prachtige markt, waarin heel veel geld (kan) omgaan. 

En ik denk dat daar precies het “dingetje” ligt van de ladiesruns. Het is een toegankelijk evenement, waarbij -over het algemeen- niet zozeer het wedstrijdelement telt, maar des te meer het genieten. En voor dames betekent dat: 1) gezellig met je vriendinnen er naartoe trainen, 2) samen lopen tijdens het evenement, 3)leuke standjes en kraampjes bezoeken waar je eventueel iets kunt kopen, 4) finishen en een mooie medaille met het liefst een leuke foto erbij ontvangen. 


En het is echt heel erg meisjes-achtig. Veel roze, bloemetjes, vlindertjes, warming-up. Het komt misschien een beetje betuttelend over.


Dus heren… waarom is er geen mannen-evenement? Heel simpel. Jullie zijn hier veel minder gevoelig voor. Jullie bieden geen markt. Jullie gaan lopen, drinken heel misschien nog een drankje daarna, maar gaan daarna op huis aan. De dames willen nog rondkijken in de kraampjes, nakletsen, foto’s maken. Wij blijven hangen en zijn daardoor interessant voor diverse sponsoren. 

En ondanks dat mijn voorkeur uit gaat naar gemengde evenementen… ook ik ben “maar” een vrouwtje en ja, ik ben er ook gevoelig voor. Gezellig met de meisjes buiten spelen. Shoppen en ook nog hardlopen. Ideale combi! 

Foto: Renée Tijdink
Misschien wil ik zelfs de volgende keer wel eens kijken hoe hoog ik in het klassement kan komen. Want het gemiddelde tempo ligt tijdens een ladiesrun wat lager. Dus wellicht heb ik hiermee toch mijn wedstrijdelement gevonden. 


Dames… misschien komen jullie ook “gezellig” even een PR zetten tijdens een ladiesrun? Het kan! En het is goed voor je zelfvertrouwen! Ik daag jullie uit!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: