Want it More 

Als ik de smaak te pakken heb, dan ga ik los. Ik probeer alles wat los en vast staat te lopen. Een Social run hier, mijn trainingen, een dertiger, want ik moet ook nog een marathon knallen. 


Afgelopen week werd ik teruggefloten door mijn kersverse trainer, maar ook door teamgenoot Chris. Want ik moet keuzes maken. Ga je nou voor een snelle 10 of een snelle marathon? Het antwoord daarop is: beide. Maar hoe kan ik gericht trainen met al die leuke loopjes tussendoor?

I want it all! 

Ik merk, nu ik 6 weken op vaste basis train bij Valentino, enorm vooruit ga in loophouding. Mijn nieuwe meetapparatuur legt dat ook vast: mijn grondcontacttijd is omlaag, mijn passen zijn groter en de gemiddelde snelheid is omhoog gegaan. Mijn haklanding is omgezet in voorvoetlanding, ondertussen zelfs bij langzame lange duurlopen. Het trainen bij Valentino doet me goed. Hij helpt me ook als het even niet gaat zoals ik zou willen en is streng voor me als het moet. 


Vandaag was hij weer even streng voor me, want afgelopen weekend had ik even teveel gedaan, waardoor ik even rust moet houden.  Dat, terwijl we deze week eigenlijk nog 2 keer zouden knallen. 

Ik heb er nu spijt van dat ik alles wil, maar ik geniet er zo van om alles te doen! Ken je dat probleem? 

Ik heb de mogelijkheid om veel te doen, door hoe ik mijn leven heb ingericht en het werk dat ik doe. Ik werk fulltime, dus 5 avonden per week, in een restaurant. Op donderdag en vrijdagsavonds ben ik vrij. Dat betekent, dat ik, als ik in het weekend een wedstrijd loop, ik vaak tot ’s nachts werk en met weinig slaap vaak aan de start sta, plus dan daarna weer moet werken. Dat is niet een ideale situatie, maar aan de andere kant geeft het me ook altijd de vrijheid om uit te slapen en in het daglicht te trainen. 

Langzame lange duurloop plus werken

Ik hou van het hardlopen. Vanaf het moment dat je de kleding aandoet, tot het moment dat je je eiwitjes op hebt en onder de warme douche springt. Ik hou van de zon op mijn huid, maar ook van de regen, van het monotone getik van mijn voeten tot het stuk gaan in de versnellingen. Van de mensen die ik heb leren kennen en waarmee ik soms loop, tot het eenzame van een solo- training. 

Het dilemma wat ik heb is… moet ik minder? Want ik “#WANTITMORE” 

Een gedachte over “Want it More 

Voeg uw reactie toe

  1. Je verhaal is erg herkenbaar Petra. Blijkbaar moet je ook rusten om beter te worden. 😉 Volgens mij heb jij ook nauwelijks last van pijntjes of blessures dus daarom hoef je ook niet te minderen. Gelukkig heb je nu een trainer die je af en toe een spiegel voorhoudt en je aan het denken zet. Het zal altijd wel een spanningsveld blijven tussen je gevoel en je schema.Succes met kiezen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: