Zen & chill

Vroeger vond ik het maar niks. Een “geitenwollensokkendingetje”. Ik dacht dat je het ook wel thuis kon doen, gewoon, even uitrekken na het slapen. 

Sinds kort volg ik yoga in de ASICS Flagshipstore. Waarom daar? Nou, natuurlijk omdat ik daar vaak kom, maar ook omdat daar een yoga- meester is die een specifieke yoga geeft: yoga voor hardlopers. 


Wat is er dan anders aan? Zou je je kunnen afvragen? Hij leert hoe je goed kunt ademhalen door je neus, versterkt je core, zorgt voor lenigheid bij je heupen en rekt alles in je benen. Daarnaast oefent hij ook op het draaien van je armen vanuit je schouders. 

Klinkt best raar, dat dit met yoga kan. Ik zei je toch, het is specifiek gericht op sporters. De eerste keren kwam ik met trillende armpjes en benen eruit. Bij de ademhalingsoefeningen dacht ik te gaan hyperventileren. Maar nu na 2 maanden en ongeveer 2 klasjes per week, voel ik mezelf sterker worden. 


Eigenlijk stretchte ik ook nooit na het lopen, daar probeer ik nu wel altijd aan te denken.  

Hardlopen is natuurlijk ook wel echt een sport waarbij je vaak dezelfde bewegingen doet. Dus een beetje soepeler worden kan zeker geen kwaad. En weet je? Ik vind het heerlijk! Gewoon even helemaal chill! 

De yoga in de Flagshipstore is elke dag, behalve op zondag, om 13.00u. Kom gewoon eens meedoen! 


Stadhouderskade, Amsterdam 

2 gedachten over “Zen & chill

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: