Sun, sweat & scenery

Vakantie.. klinkt dat niet altijd als muziek in je oren? Voor veel mensen is het al weer afgelopen. Ikzelf ben al een eeuwigheid niet echt “met vakantie” gegaan. Mijn vakantiedagen gaan vrijwel altijd op aan hardloopevenementen en dan vooral die lange wedstrijden. 

Mijn laatste vakantie van meer dan een week was naar New York in 2014. Je raadt het al… om daar een marathon (mijn eerste) te lopen. 

De keren daarna had ik alleen buitenlandse trips naar Parijs, om vanaf daar de Roparun te lopen, oh en nog een weekend naar Berlijn. Yup.. 42,195km. 


Ik hou van het buitenland, heb vroeger veel gereisd, heb al veel van de wereld gezien. Sinds ik hardloop, vind ik een stedentrip met een gids iets te vermoeiend. Dat gesjok vind ik maar niks. Onlangs werd ik gevraagd om stedentrips in Europa te begeleiden. En nee, dus niet op de traditionele manier! Ik mag een groep mensen hardlopend de stad laten zien. Dat zal ik afwisselend met Manon doen. Hoe vet is dat?!


Anderhalve week geleden mocht ik met een groep gezellige sportievelingen (in mijn ogen een tautologie) een dag op en neer naar Parijs. We vertrokken midden in de nacht en na wat tussenstops (om de anderen op te halen) waren we om 11.00u bij de Sacre Couer. Daar deden we wat oefeningen op de trappen en hadden genoeg tijd voor foto- momentjes. Via het Montmartre daalden we af richting het metro station, om bij de Arc de Triomph weer boven te komen. Een paar rondes eromheen, wat is het daar toch mooi! 


Vervolgens hup, de metro weer in en naar het Louvre en de kasteeltuinen. Het Louvre, die prachtige glazen piramide met die oude gebouwen erachter, fantastisch om te zien! 


In de Paleistuinen aten we een pain en dronken we wat koffie. Heel kort, want de rest van Parijs wachtte op ons! Want wat is een bezoek aan Parijs als je niet bij de Eiffeltoren bent geweest? We wilden heel graag kort trainen op de atletiekbaan die daar achter ligt, maar dat mocht niet. Toen hebben we ons verdriet maar weggegeten met suikerspinnen. Onder de Eiffeltoren deden we nog een kleine training. 


Onze laatste stop was de Seine en de Notre Dame. Het zonnetje ging al bijna onder en liet Parijs ” shinen ” met zijn gouden stralen. Een drie gangen diner in het Quartier Latin zorgde voor een feestelijk einde van ons dagje Parijs. 

Dit is hoe ik het liefst een City trip doe: alles zien, de sfeer proeven, wel  een inspanning leveren, maar niet te lang hangen. 

In de aankomende maanden mag ik twee tours begeleiden: van 10 tot en met 12 oktober ben ik in Lissabon en op 4 tot en met 7 november in Rome. Ik mag mensen rondleiden en trainen. Langzame duurlopen om de stad te bezichtigen en intervaltrainingen in prachtige tuinen. 


Wil je het ook eens beleven? In 2018 worden er nog veel meer trips georganiseerd, Check www.flyandrun.nl. Mischien zijn Manon en ik dan wel jouw zweetdates!! 


3 gedachten over “Sun, sweat & scenery

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: