Free like a Jaybird

Eigenlijk zonder er erg in te hebben, liep ik al een tijdlang zonder muziek. Doordat ik met anderen samen liep, of juist werd getraind op de baan. En dan moet je natuurlijk wel luisteren naar wat er gezegd wordt. 

Ik miste het niet, maar toen ik een wedstrijd liep zonder muziek op, dacht ik er wel aan terug. (Drum-) bandjes of deejays langs de kant zorgen wel altijd voor een extra motivatie. 

Running Technique schreef vandaag iets over het hoe en waardoor je beter loopt met muziek, lees het hier terug. 

Eigenlijk had liep ik voorheen met oortjes die je met je telefoon moet verbinden via een snoer. Die draden, die geven wel echt altijd een gedoe. Zitten in de knoop, je moet zorgen dat je draad niet in de weg zit met lopen en je moet uitvogelen hoe je het beste je telefoon in je zak kunt stoppen. Maar dat hoef ik jou vast niet uit te leggen. Ik denk dat ik door al dat gedoe ook minder zin had om ze mee te nemen. 

Elke maandag is het music monday op Runkeeper, je kunt dan een set jaybird earphones winnen. Ik heb die nog nooit gewonnen, maar kende het merk daardoor wel. 

Een paar weken terug kreeg ik een pakje, met daarin de Jaybird Freedom2 wireless Sport Headphones. In het wit met goud 💕 Supermooi! Ze passen bij mijn Garmin, Hihi! Natuurlijk heb ik ze meteen tijdens mijn eerste training uitgetest. 

Skip het onderstaande blok als je mijn test niet wilt lezen:

—————————————————

Het eerste dat opviel was het sublieme geluid! WoW!! Op slag helemaal verliefd! Serieus, alles klinkt zo zuiver! Als je de app van jaybird op je telefoon download, kun je zelf je geluid fine-tunen met de regelaars. 


Ik hou er van om lang te lopen. Dus wilde ik weten hoe lang de headphones mee gaan, maar ook wat het doet met de batterij van mijn telefoon. Want ze moeten toch continue Bluetooth verbinding hebben.


In de verpakking zit een heel klein blokje, dat je aan het schakelapparaatje kunt vastklikken. Dat is gewoon een extra batterijtje! Hierdoor kunnen de oordopjes gewoon 8 uur geluid geven! Je kan het erop klikken tijdens het lopen. Echt heel erg fijn! Wat ik zelf belangrijk vind, is of mijn telefoon er sneller door leeg loopt. Dat is niet het geval. Genoeg batterij over om zo her en der gewoon nog een foto te maken! Daarnaast zitten er in de verpakking meerdere maten oordopjes, die je er gemakkelijk op kunt zetten. 

Bijgeleverd is ook een klein zakje, waar je alle losse onderdelen in kunt bewaren. Dat is wel erg belangrijk, want het zijn echt kleine onderdeeltjes. Het blokje dat de extra batterij is, is tevens het schakeltje om op te laden. Die wil je echt niet kwijt raken!  


Je kunt de oordopjes op verschillende manieren dragen. Gewoon onderlangs, maar als je het prettig vind, kun je ze ook bovenlangs dragen. Maar net wat je wilt. Daarnaast kun je de draadjes langer en korter maken, en eventueel vastclippen aan je shirt. Ze hebben er echt over nagedacht bij Jaybird! De dopjes sluiten je oor goed af. Hierdoor kun je andere geluiden minder goed horen als je de muziek te hard zet. Opletten dus!! Ik vind het een optie om er maar eentje in te doen. Let dan wel op dat de losse dopjes goed op de uitgang zitten, voordat je ze kwijt raakt! 

Uitslag van mijn test: wat een heerlijke headphones! Ze zitten lekker (even goede maat oordopje uitkiezen), het geluid is briljant, ze gaan lang mee en ook als je telefoon wat verder uit de buurt is, is de ontvangst nog steeds goed. Ook kost het vrijwel geen batterij van je telefoon om ze geconnect te houden. Het enige nadeel is, dat er wat losse onderdelen bij/ op zitten. Als je het extra batterijtje kwijt raakt, kun je de hele headphone niet meer opladen. Ook de oordopjes moet je goed vast zetten op de uitgang. Dit wetende, zul je extra voorzichtig zijn met deze hele fijne headset. 

—————————————————

Aangezien ik twee marathons wil gaan lopen in de komende tijd en ik niet meer zonder muziek op wil, ben ik bezig met een nieuwe speellijst. Gelukkig heb ik daar nog even tijd voor, maar ik kan wel wat inspiratie gebruiken. Ik hou van deephouse, house en hardstyle. Wie geeft me de gouden hit-tip voor die extra motivatie? 

Onder de raadgevers mag ik van Jaybird een set Freedom2 headphones verloten. Dezelfde die ik heb, in het wit met goud. Op internet worden ze verkocht voor €129,95! Dus trek die hitlijsten maar uit de kast! Je mag er het hele weekend over nadenken, want op maandag 9 oktober (2017) maak ik de winnaar/ winnares bekend.

Wil je weten waar ik meestal naar luister? Check dan deze blog nog eens. 
Update 9/10 Dit is de speellijst geworden, ik heb uit 8 hits die ik het lekkerst vond een winnaar getrokken, dat is Burn van dj Isaac. De winnaar heeft een berichtje ontvangen! Bedankt voor alle reacties!  

26 gedachten over “Free like a Jaybird

Voeg uw reactie toe

 1. Peet op deze ga je lekker; Camelfat&Elderbrook;Cola.
  Oliver$& Jimi Jules ; pushing on
  Gregory porter ; liquid spirit(claptone mix)
  Tiesto;flight 643
  Sergio mendes; magalenha
  Chic; everybody dance
  Misschien zomaar wat nieuwe nummers voor je muzieklijst. Veel succes de komende tijd!!💪👊

  Geliked door 1 persoon

 2. hi Petra,

  Vorig jaar heb ik ook een playlist gemaakt voor de marathon van Amsterdam. Welke nr’s ik je wil aanraden zijn:
  – Paul Kalkbrenner – a million days. bij het stukje ‘ i just don’t wanna stop’ dacht ik dan.. jaaaa doorrennen
  – Bertie Blackman – Town of sorrow (mic newman remix) – heel lekker en vrolijk nummer met een lekkere beat
  – Gui Boratto – Beautiful life (hardlopen = beautiful life)

  De oordopjes zien er heel gaaf uit! daar zou ik graag bovenstaande nummers op willen luisteren :).

  Succes met trainen en muziek luisteren!

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuke actie Petra👍🏼
  Underground – Pep & Rash
  Runnin’ – Low Steppa FT. Kelli (mijn favo)
  Verder kan ik lekker lopen op de Dirty House mixen van Vato Gonzalez 💪🏻
  Ik wens je heel veel succes tijdens de voorbereidingen. Misschien zie ik je wel op 15 oktober in Amsterdam. Ik loop er de 1/2 marathon #ergveelzinin groetjes Jorgen

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik hou van Podrunner Workout Music Mixes, workout mixen die zijn ontworpen om uw uithoudingsvermogen, snelheid en motivatie te verbeteren. Je kunt kiezen tussen fixed of variabel tempo. And zijn helemaal gratis. Veel success met de twee marathons.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hardloopmuziek, ik ben een flinke Spotify luilak! Klik daar vaak een lijst aan en ga dan rennen, ook fietsen doe ik met muziek. Tijdens het rennen maak ik nog wel eens de raar sprongetje op de muziek heerlijk.

  Echt hard ga ik nogsteeds op
  faithless – one
  Spotify deephouse delight
  Spotify deephouse relax
  Drop it – Camelphat
  Roweta – Be klangkuenstler remix
  Denney – Back to the basics
  Pax – universe

  Geliked door 1 persoon

 6. Mooie oortjes, die gaan sowieso op mijn verlanglijst 🙂
  Ik vind year of summer wel lekker voor het tempo of alles van yellow claw. Enne, Paul Elstak geeft superstrakke hardstyle shows, ook tijdens het hardlopen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik raad je de hardloopmixen van sportDJ Kes aan! Van gouwe oude met een lekkere beat eronder tot de laatste hits… elke maand gratis een nieuwe via je mail… hij is ook degene die ons aanmoedigt bij bijv de Dam tot Dam…
  Groetjes Yvonne

  Geliked door 1 persoon

 8. Ziet er top uit Petra.ik vind het heerlijk om te rennen en fietsen op bijna alle nummers van Milk inc. Ook andere oudere nummers van onze zuiderburen vind ik heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ook hier een loper op muziek en ook ik loop altijd te k…(piep) .. met de keuze van de doppen. De een glijd uit mijn oor met regen of zweet, de ander zuigt vacuüm in mijn oor. Om gek van te worden. Sta vaak te dubben of ik dan toch die duurdere variant zou proberen of niet. Zou dat dan toch echt beter zijn??
  Lopen op muziek brengt me in een soort trance/flow en kan ik echt opgaan in het nummertje wat opstaat.
  Wil je even een paar nummertjes meegenieten; Man on the run – Dash Berlin
  Insomnia – Faithless
  In and Out of Love – Armin
  Laat je me even weten wat je er van vind?
  🎧🎧🎧
  Schabbie35 (insta)
  Natas

  Geliked door 1 persoon

 10. – Run-TDH remix, wretchv32, Baby blue;
  – Break free Ariane Grande, Zedd;
  – En ik heb verschillende nummers gezocht waarbij je alleen het geluid van een metronoom hoort. Zoekterm op Spotify: ‘ metronome 185 BPM ( bijv. Ultimate click metronome) vooral als ik op mijn ademhaling/ hartslag loop is dit heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

 11. Hoi hoi,

  In tegenstelling tot jouw playlist, bestaat die van mij juist vaak uit vooral oudere rockalbums. Een gouwe ouwe moet er dus altijd bij zitten. Dus van mij krijg je als klassieker uit de techno/acid periode het album Ex:el van 808 state als advies voor de playlist. Dit was één van de eerste cd’s die ik kocht.

  Geliked door 1 persoon

 12. Wat een vette headset! Wat ik al jaaaaaaren gave nummers vind om op te lopen zijn: this is how we rock van Brooklyn Bounce en Thumbs Up (for Rock ’n Roll) van Kill The Noise. Echt lekkere nummers die nooit m’n hardlooplijst verlaten! Hoop dat je ze ook tof vind om op te lopen!

  Groetjes Wendy

  Geliked door 1 persoon

 13. Een echte play list heb ik niet voor je maar ik loop graag op de DJ Kes loopmaatjes hardloop mixen dus geen pauzes tussen de liedjes door maar heerlijke mixen.
  En WoW die oortjes zijn echt TE GEK!!!

  Geliked door 1 persoon

 14. Ha Petra!

  Ik heb 2 hittips voor je:

  Omdat we gewoon power vrouwen zijn, die steeds onze grenzen verleggen past dit nummer er perfect bij:
  Who run the world van Beyoncé

  En als ik het niet meer trek tijdens het lopen dan is dit het nummer dat me er doorheen sleept:

  What doesn’t kill you makes you stronger- Kelly clarckson
  Ik zing hem kei hard door m’n pijn heen mee en dan kan ik weer ff wat kilometertjes!

  Heel heel heel veel succes volgende week,
  Liefs,
  Rochelle
  (Schaepje.wants.muscles)

  Geliked door 1 persoon

 15. Petra,

  Deze helpen mij altijd over het dode puntje heen ( komen ook altijd voorbij als ik ze echt nodig heb lijkt wel ).
  The Pitcher – Symphony
  Alpha2 – Liberate (E-force remix)

  Succes tijdens tcs volgende week.
  Eelco (adpvdp101)

  Geliked door 1 persoon

 16. Ik herken dat wel, de draden altijd in de war als je deze in je oor wil doen, nu blijk ik zo’n afwijkend oor te hebebn dat ik enkel oordopjes kan gebruiken die om je oorschelp zitten zodat deze tijdens het lopen op zn plek blijven zitten.
  Ik ben erg benieuwd naar je bevindingen Petra, buiten dat het een super geluid moet zijn 🙂

  Like

 17. Onder het mom beter laat dan nooit:

  – Skrillex & Poo Bear – Would You Ever
  – Bob Sinclar feat. Akon – Til The Sun Rise Up
  – Armin van Buren – Sunny daya
  – Patrice Baumel – Atacama

  En wat ik zelf altijd fijne nummers vind voor een wedstrijd: don’t stop me now van Queen en Run the world van Beyonce

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: