Fly & Run Lisboa

Ik blijf het bijzonder vinden hoe je in slechts 3 uur vliegen in een compleet andere wereld terecht kunt komen. De lichtjes van Lissabon zagen er vanuit het vliegtuig uit als een prachtig sterrenstelsel. De mediterrane lucht verwelkomde ons als een warme deken. De geuren, de kleuren, alles komt binnen en voelt aan als een runnershigh. 

Wij liepen naar het huis langs een  trammetje. De muren daarlangs waren voorzien van vrolijke, kleurrijke graffiti’s. De helling was bizar steil! Oeps! Dat had ik zelf niet ingecalculeerd! 

 

Het is een uitdaging om dit hardlopend te doen! (Dus heb ik dat gedaan.) Het was echt killing! Over 0,2 km 40 hoogtemeters pakken.. Over heuveltraining gesproken! 

Na een goede nachtrust begonnen we de dag met een sightseeing- tour door de stad. Heuvel op, heuvel af, tussendoor even wat drinken op een terras met een prachtig uitzicht. Door de prachtige straatjes, rustig kletsend en al hardlopend alle lopers leren kennen. Dit is hoe je maatjes maakt! 


Het zonnetje scheen, maar het voelde niet bijzonder warm aan. Natuurlijk wel warmer dan Nederland, maar het was niet brandend. In totaal hebben we, met koffiedrinken en alles, 2,5 uur gedaan over deze tour. Het was prachtig! En wat was iedereen enthousiast! 


Om 18u die avond was het tijd voor een échte training. Met de metro reden we naar het Parque Eduardo VII. Als warming up liepen we in naar het bovenste deel. Heupjes los, dynamisch stretchen en daar werd er iets verteld aan alle lopers specifiek, wat zij nog zouden kunnen verbeteren aan hun loophouding. Het begon al te schemeren, de temperatuur was nog steeds aangenaam. 

Warming-up omhoog

Na de loopscholing kwam de piramide- interval. Voor velen pittig, want niet iedereen had de tocht van de ochtend al verwerkt. Maar iedereen was zo happy! 

Loopscholing

De volgende ochtend (en laatste dag)  stond er een kleine loop met wat oefeningen langs de kust op het programma. Het was zo fijn om even zonder hoogteverschillen te kunnen lopen! En zo langs het water, met een ochtendzonnetje.. daar wordt iedereen vrolijk van. 


Na het uitchecken deed ik zelf nog een rondje in Lissabon. Het Parque das Naçōes, waar in ‘98 de Expo was, trok me heel erg aan. Typisch dat precies daar mensen hun startbewijs voor de marathon (die deze zondag is) konden ophalen. Met de kabelbaan wordt je langs de kust vervoerd. En natuurlijk wilde ik dat deel terug lopen. Het is er heerlijk om te lopen! 


Lissabon is echt prachtig. Ik moet er (nu) nog even niet aan denken om daar een marathon te lopen met al die hoogteverschillen, maar al hardlopend met (nieuw verworven) loopmaatjes is dit een heerlijke stad om te leren kennen.  Het eten is daar echt verrukkelijk! De oude stad is prachtig met al zijn gekleurde tegeltjes en mooie graffiti’s. Het is er niet zo druk als in Amsterdam, mensen moedigen je aan als je aan het trainen bent. Lissabon zit in mijn hart! 

Wil je zelf ook een keer mee met zo’n korte City trip? Check de site van www.flyandrun.nl

Misschien ben ik, of Manon, wel jouw zweetdate. 

Bedankt Alexander en reisgenootjes Het was fantastisch! 


2 gedachten over “Fly & Run Lisboa

Voeg uw reactie toe

  1. Op deze grijze dag in januari lees ik het blog en gelijk! ben ik terug in Lissabon
    Het was eigenlijk niet te beschrijven leuk, maar het is je goed gelukt om een verslag te maken van onze citytrip.
    Die alleen al om de hilarische reis (zowel heen als terug) bijzonder was.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: