Reis je Fit

Toen ik net mijn eerste halve marathon had gerend, had ik een blessure opgelopen. Een “runnersknee”. De fysio vroeg me of ik altijd hetzelfde rondje liep, langs dezelfde kant van de weg. “Ja”, was het antwoord. In het begin was ik bang om de weg terug te vinden en durfde ik alleen – voor mij bekende-  rondjes te lopen en een stukje uit te breiden. Angst om te verdwalen… Ja, dat had ik. Nu ik zelfs een ultra heb gefinisht ben ik daar absoluut niet meer bang voor en durf ik het aan om zelfs in het buitenland lekker te gaan lopen.

Natuurlijk is het makkelijk om een rondje te doen vanaf je huis. Ook minder time- consuming natuurlijk. Maar als je wel de tijd hebt, kan ik je aanraden om gewoon eens lekker op de trein te stappen en bijvoorbeeld terug naar huis te lopen. Of naar een ander treinstation (of busstation, dan kom je meestal ook al een heel eind!).

Ik heb zelf de luxe dat ik vlak bij Amsterdam Centraal woon en dus eigenlijk altijd wel thuis kan komen. Maar toch plan ik al mijn reisjefitjes tot in detail. Mijn leukste reisjefitje was wel die van de Dom naar de Dam. (Van Utrecht centraal ben ik met de bus naar de Dom toren gegaan, via Hilversum en Diemen naar de Dam in Amsterdam gelopen.  Hilversum en Diemen had ik in mijn route meegenomen als verzekering… Ik zou daar altijd nog op de trein kunnen stappen als ik bijvoorbeeld een kwetsure zou oplopen.

Nu kreeg ik van die grote schat Sinterklaas afgelopen week twee boekjes in mijn schoen. Het boekje Rotterdam Rent en Utrecht Rent. Het boekje “Amsterdam Rent” had ik reeds in mijn bezit. Daar had ik al eens een paar keer een route uit gerend. Het is soms zo lastig om elke keer een nieuwe route te bedenken en dit boekje heeft me geholpen aan zoveel leuke nieuwe plekjes! Ik ben daardoor de stad Amsterdam steeds meer gaan waarderen. Want Amsterdam is echt een hele drukke stad en als je niet elke keer wilt stoppen voor een rood verkeerslicht, of overreden wilt worden door een toerist op de fiets, dan zijn die routes echt een verademing.

Ik heb zelf 20 jaar in Utrecht gewoond en heb daar ook mijn eerste hardlooppasjes gezet. Nu er sinds kort ook een boekje Utrecht Rent is uitgekomen, kan ik niet wachten om daar mijn volgende reisjefitjes naar toe te doen. Er staan in het boekje verschillende afstanden bij de routes, variërend van 5 km tot 16,1 km. Wat het allemaal (voor mij) nóg interessanter maakt, is dat je sommige routes kunt combineren, waardoor je bijvoorbeeld je hele lange duurlopen voor bijvoorbeeld een marathon, ook uit dit boekje kunt halen.

Rotterdam is in mijn ogen de fijnste hardloopstad. Gewoon, omdat het er rustiger is dan in Amsterdam en ook omdat het lijkt alsof heel Rotterdam Rent. Met de intercity direct ben sta je vanaf Amsterdam binnen no-time op Rotterdam centraal. De gemeente Roffa heeft zelf vier routes gemarkeerd vanaf het Willemsplein bij die prachtige Erasmusbrug. Die staan ook in het boekjes. En het allermooiste van het boekje van Rotterdam: Mijn runningcrew-baasje van de Rotterdam Running Rebels Dimitri staat erin met een interview, plus mijn loopvriendinnetje Kelly. Zo leuk!! In die van Amsterdam staan mijn loopvriendjes De Running Junkies.

Op de kaartjes staan symbolen voor o.a. een OV- station, waar je iets kunt drinken, of je gratis kunt parkeren, of de route verhard en/of verlicht is. Heel erg praktisch, zeker als je ’s avonds gaat lopen of in het donker, zoals het nu al vroeg is. Verder staan er nog wat leuke tips in over hoe je het hardlopen leuk kunt houden of maken voor jezelf, mocht je toevallig in een motivatiedipje zitten.

Je kunt de boekjes hier bestellen, ze kosten € 14,95 per stuk, maar als je ze alledrie (Amsterdam, Utrecht en Rotterdam) wilt bestellen? Dan betaal je maar € 29,95!

Hoe ik dan zo’n route voorbereid en wat ik meeneem? Dat schrijf ik in deze vervolgblog

Een gedachte over “Reis je Fit

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: