The Sound of Silence

The Sound of Silence.

In een wereld waarin selfies, likes en swipes centraal staan, verliezen we soms de connectie met het echte leven.  Ken je het fenomeen Dunbar’s nummer? Dat is  een theoretische limiet op het aantal close vrienden die een persoon kan hebben. Dit is 148. Dat komt vast niet overeen met het aantal mensen waarmee jij bevriend bent op Facebook of Instagram. Of wel? Bij mij in elk geval niet.

Sinds een paar weken ben ik meer bezig met Mindfulness. Dat komt doordat ik besef dat ik niet mijn gedachten ben, maar mijn gedachten kunnen mij wel zó tegen kunnen gaan werken, dat ik ernaar ga handelen. “Ik denk dat ik het niet kan, dus lukt het niet meer”. Ik schreef van de week al een blog over de circels van Eberspächer, die kun je hier teruglezen.

Silent Night

Eind januari was ik, samen met Manon uitgenodigd voor een bijzonder evenement. De Stadswild Silent Night Run. Voordat dit associaties oproept met kerst (silent night, holy night), kan ik je verzekeren dat het daar op het eerste oog niets mee te maken had.  Het was een gezellige boel in de Eerste yogaschool, waar we verzamelden. Ik voelde al een behoorlijke uitdaging aankomen. Want zoals de naam aangeeft… Deze run is in stilte en ik babbel eigenlijk altijd maar door. Al helemaal als er zoveel bekenden zijn.

Iedereen eerbiedigde de stilte

Maar goed. Stilte dus. Je kunt ook heel veel zeggen met de uitdrukkingen op je gezicht, dus dat kwam wel goed. In eerste instantie deed ik er een beetje lacherig over, want dit past zó niet bij mij, dacht ik. Maar hoe langer we in stilte liepen, hoe mooier het was.

Iedereen eerbiedigde de stilte. Alleen de toeristen die ons passeerden waren aan het klappen. Soms werden we toegeschreeuwd. Boze zwervers (tsja, we zijn wel in Amsterdam he?) Maar niemand zei iets.

In je hoofd ben je bezig met het verwerken van alle gedachten. Alles komt langs. Normaal zou je het misschien tegen je loopmaatje zeggen. Je kijkt om je heen. Alles komt veel meer binnen. Ookal was het donker en druilerig.

Gebouwen, geluiden, de waterdruppels op je gezicht, geuren. Alles komt binnen. Je bent je bewust van je omgeving. Maar verder ben je één met jezelf. Je hoort de klanken van je eigen stappen, je gedachten vervagen. You are one!

Tussendoor wordt je met gebarentaal geïnstrueerd om enkele oefeningen uit te voeren. Een grote groep mensen om je heen doet hetzelfde onder het licht van de maan, op het Museumplein. We lopen verder en ik geniet van Amsterdam.

Je maakt oogcontact met andere lopers en een kleine glimlach op hun gezicht verraadt dat zij ook genieten.

Tussendoor wordt je door Stadswild getrakteerd op Kunst en Cultuur en haute cuisine. Een balletvoorstelling. Moderne kunst. Kleding. Mooie mensen. Een streling voor het oog,  de tong. Je zintuigen worden op een nieuwe manier geprikkeld.

Vandaag is er de inschrijving open gegaan voor de Premium editie op  vrijdag de 31e augustus. Die editie zal echt heel groots worden, veel mooier nog dan degene aan welke ik mee deed.

De Silent Night Run is een ontdekking. Deze loop je niet voor je PR. Dit is een avondje uit voor hardlopers. Kunst, cultuur, hardlopen en lekker eten. Maar het mooiste is de rust in jezelf die je hiermee vindt. Heeft dat niet de grootste toegevoegde waarde?

Voor de stilte in mijn hoofd in aanloop naar de marathon van Parijs, wil ik ook weer even wat minder posten op mijn social media accounts. Dat geeft me rust en zorgt ervoor dat ik kan focussen op de aankomende trip. Even die stilte pakken in mijn hoofd.

ps… Stadswild laat niet meer deelnemers toe dan Dunbar’s nummer.. Dus als je mee wilt doen in augustus, moet je snel zijn!

2 gedachten over “The Sound of Silence

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een tof evenement! Zelf ben ik running therapeute en begin en eindig elke sessie met stilte: een ademhalingsoefening. Klinkt zweverig, maar is het niet. Het maakt je wel bewust van je lichaam en je omgeving. Super fijn! Wellicht schrijf ik me eens in voor een volgende silent night:)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: