Keuzes

Hardlopen… het kan voor mij niet vaak genoeg, ver genoeg of gek genoeg zijn. Dit jaar staat voor mij in het teken van buitenlandse marathons. Na Limassol, Parijs en Stockholm zal ik ook Berlijn een bezoekje brengen. Er zijn zoveel prachtige marathons in de wereld! Ik zou eigenlijk ook zo graag die van Florence lopen of de enige echte naar Marathon. Eén van de dingen die ik wel echt heb geleerd is dat ik écht geen goede hardloper in de warmte ben. Die Noordpool- marathon klinkt me toch wel echt goed in de oren. Lekker frisjes… Al die keuzes!

Wat ik ook van mezelf weet, is dat ik technisch gezien, niet de allerbeste loper ben. Dat komt doordat ik pas sinds kort überhaupt bezig ben met mijn loophouding, maar dat komt ook doordat ik vaak lange duurlopen doe. Als ik echt mooi en goed wil gaan lopen, dan moet ik opnieuw “leren” lopen. Ik ben al een heel eind op weg, maar die verbeterde loophouding kan ik niet een volledige marathon volhouden.

Daarnaast wil ik natuurlijk ook het beste uit mezelf halen en het goede voorbeeld kunnen geven aan de mensen die ik ga trainen. Huh? Ga trainen? Ja… Er zijn wat dingetjes gebeurt de afgelopen tijd:


Vlak voor de marathon van Stockholm heb ik een paar knopen doorgehakt wat betreft mijn professionele carrière, want mijn huidige baan daagt me al een tijdje niet meer uit. Ik besloot om de cursus tot hardlooptrainer te gaan volgen bij Running Holland, hier in Amsterdam. Daarnaast heb ik me ingeschreven voor de cursus sportmassage bij Kollaart opleidingen in Haarlem. Die cursus begint 24 september. Mijn vader was sportverzorger/ sportmasseur en die cursus wilde ik al zó lang doen, ik heb er nu eindelijk de mogelijkheid toe. Daarnaast wordt dit een ideale combinatie van trainer/masseur en zal ik onwijs veel kennis over het lichaam krijgen.

De leraar/eigenaar van Running Holland is zó enthousiast over mijn inzet en huidige kennisniveau, dat ik direct bij hem terecht kon om trainingen te geven.  Dus naast het volgen van de opleiding, de stages die ik vaak op woensdag doe bij Dave zelf, geef ik al 2 tot 4 zelfstandige trainingen. Het geven van trainingen vind ik zo mooi om te doen! Ik vind het zó tof om mensen die al weten dat ze van hardlopen houden, te kunnen helpen met hún loophouding. Alle kennis die ik op heb gedaan en nog steeds doe, kan ik op deze manier doorgeven.

In de afgelopen maanden heb ik me daarom ingeschreven bij de KvK als hardlooptrainer en sportmasseur onder de naam Lopen met een Lach. En ja, ondertussen verzorg ik al verschillende personal trainingen. Druk druk druk dus… Kijk maar eens op mijn site: www.lopenmeteenlach.nl Vanaf eind augustus zal ik ook het diploma Mindful runinstructeur kunnen toevoegen aan mijn portfolio en zal ik  Mindful running  aanbieden in Amsterdam West.

Maar goed.. dat allemaal terzijde..

Naast de lange duurlopen, waar ik enorm van houd, ben ik eigenlijk heel erg gek geworden van trainen op de atletiekbaan. Korte intervals, waarbij ik vooral goed moet nadenken over mijn loopbeweging, die zorgen ervoor dat ik het gevoel heb dat ik vlieg! Ik kan dan snelheden halen waarvan ik alleen maar kan dromen dat ik die ooit langer kan volhouden. Dit gezegd hebbende… Je voelt hem al aankomen:

In 2019 ga ik geen marathons lopen. Nee echt niet. Ook de Zestig van Texel zal ik niet gaan lopen. Waarom volgend jaar? Omdat ik Berlijn dit jaar nog wil gaan lopen en heel misschien eind van het jaar ook een wintermarathon wil lopen. En nee, niet in een warm land.. En waarom niet pas in 2020? Omdat er elk jaar zoveel mooie dingen worden georganiseerd. Dat wil niet zeggen dat ik geen mooie dingen ga doen in 2019. Nee. Samen met mijn trainer/teamgenoot/motivator Dennis Licht ga ik keihard werken aan opnieuw leren lopen.

Je zou je kunnen afvragen waarom ik dat dan zelf niet kan doen? Nou, een trainer kan je zien lopen en kan je gericht aansturen. Als ik mezelf moet gaan trainen, zie ik veel minder.

En als ik dan tevreden ben over een snelheid over een kleine afstand, dan ga ik het pas uitbouwen. Dus ik zal ook niet direct 10 km gaan lopen. Nee, korte stukjes en trainen voor specifieke wedstrijden. Uiteindelijk is het doel voor 2019 een hele goede 10 EM te lopen.

Ik vind het zelf maar een gek idee, zo’n jaar geen lange afstandswedstrijden. Maar het is voor een goed doel: in 2020 wil ik echt gaan knallen op die marathon.

Met de tijd die ik daardoor over hou (geen duurlopen meer van 3 uur), kan ik verder gaan knallen aan mijn eigen bedrijf Lopen met een Lach en ik hoop mensen, die net als ik beter willen gaan hardlopen, te kunnen motiveren en coachen.

Ben benieuwd wat je vindt van mijn keuze. Heb je wel eens op de atletiekbaan getraind? Ken je dat gevoel dat je “vliegt”?

11 gedachten over “Keuzes

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: