Go Go Elliptigooooo

Door de blessure aan mijn beide achillespezen, kreeg ik van fysio Abel een absoluut verbod om hard te lopen. Ik doe netjes mijn oefeningen en gelukkig gaat het allemaal de goede kant op. Ik bedacht een plan om vooral te werken aan mijn kracht en stabiliteit, door vaker de gym in te gaan. Maar mensen… Zo’n gym en niet lopen samen…? Dat zorgt er niet voor dat ik zo happy  blijf als dat ik zou zijn als ik er weer lekker op uit zou kunnen.

Veel mensen kwamen met de suggestie dat ik zou moeten gaan fietsen. Maar om eerlijk te zijn, fietsen is toch niet echt mijn ding. Want ik fiets al heel veel in Amsterdam om van A naar B te gaan. En daarnaast ben ik niet in het bezit van een racefiets. Plus: die smalle bandjes en de straten van Amsterdam zijn echt geen goede match.

Natuurlijk ken ik de crosstrainer in de gym, maar na zo’n half uurtje heb ik het echt wel weer gezien op zo’n ding. Of je wel of niet naar een serie kunt kijken terwijl je aan het sporten bent… Geef mij maar de frisse lucht!

De oplossing!

Ik kende de Elliptigo al wat langer. Het is een elliptische fiets met een lange-pas lengte, een beweging zoals die van lopen en met 8 versnellingen kun je met de Elliptigo een afwisselende training afwerken. De Elliptigo werkt veel minder belastend, want je maakt geen klappen op je lichaam, zoals bij hardlopen. De Elliptigo laat daarnaast een betere vetverbranding en conditieverbetering dan bij fietsen.

De Elliptigo elliptische fiets is ideaal voor lopers en voor triatleten die hun training naar een hoger niveau willen brengen. Door de vergelijkbare hartslagzones en een vergelijkbare loopbeweging kan de atleet heel specifiek gaan trainen en zijn/haar rompstabiliteit en spierkracht in de benen en billen vergroten op een aangename manier. Het gebruik van de Elliptigo is ook aangewezen voor lopers en triatleten die door een blessure even niet kunnen lopen. Zo verlies je geen conditie en komen de doelstellingen niet in gevaar. De Elliptigo elliptische fietsen worden nu al gebruikt door verschillende Belgische atleten, zoals Europees kampioen op de hele marathon Koen Naert. En in Nederland wordt deze (te) gekke fiets door onder andere Miranda Boonstra gebruikt!

Doordat je in verschillende versnellingen kunt schakelen kun je hiermee de focus ook meer leggen op het trainen van je spieren in plaats van je conditie. De spieren die je kunt ontwikkelen met een Elliptigo je buikspieren, je quadriceps en je hamstrings. Echt een heel gespierd en afgetraind lichaam ga je niet krijgen van deze crosstrainer, maar je kunt er prima mee afvallen.

Ik heb er nu een paar keer op getraind en elke keer wordt ik er blij van. Je bent lekker buiten, je krijgt geen zadelpijn en zeker als je ook nog berg op (viaduct) traint, kan het een pittige workout worden. Het enige nadeel dat het heeft, is dat het best wat geluid maakt, maar eenmaal op weg stoort het niet meer.

Als je het een keer wilt proberen? Dan kan ik je aanraden om naar het Amsterdamse Bos te komen. Vanaf daar zijn er onwijs veel uitwijk mogelijkheden om lekker te genieten van de polders, de Amstel, het bos of waar je dan ook maar naartoe wilt. Stefanie, de eigenaresse van de Boshalte, het Amsterdamse Bos  fietsverhuur- bedrijf daar, is een tof mens en zal je zeker helpen met de eerste keer op de Elliptigo. Want je zult vast wel eerst even moeten wennen. Check hier de website voor meer info over de verhuur

Voorlopig zal ik nog even trainen op deze (te) gekke fiets, train je een keertje met me mee?

De voordelen:

LOW-IMPACT Een vloeiende, elliptische beweging voorziet je van een geweldige training die mild is voor uw knieën, heupen, enkels en rug.

VEEL PLEZIER TIJDENS RIJDEN De snelheid, handeling en beweging voelt als “rennen op lucht,” wat je een zorgeloze sportervaring geeft op iedere leeftijd.

COMFORTABEL De vanzelfsprekende “staande” houding vermindert de druk op je nek en rug en elimineert zadelpijn volledig.

GOED VOOR JE HART Verbrandt tot 33% meer calorieën dan een traditionele fiets, zodat je een betere training in kortere tijd krijgt.

TRAINING VOOR JE HELE LICHAAM De staande positie van elliptische fietsen zorgt niet alléén voor een training van je benen maar ook voor jebovenlichaam.

BUITEN Bedoeld om ongestoord buiten te rijden op dezelfde paden waarop je loopt, jogt, of fietst.

ZELFDE TRAINING, ZELFDE RESULTATEN

Uit een studie van de universiteit van California – San Diego EPARC centrum blijkt dat ElliptiGO fietsen een zelfde hartslag veroorzaken en evenveel calorieën laten verbranden, wat het makkelijk maakt om ‘running workouts’ te creëren op basis van tijd en intensiteit.

GEPATENTEERDE RENBEWEGING

De rechtopstaande fietspositie en gepatenteerde beweging van ElliptiGO fietsen bieden een ervaring zoals rennen – wat u alle voordelen van een “gewichtsdragende” training geeft zonder schokbelasting op uw gewrichten, botten en andere weefsels.

BEWEZEN ONDERZOEKEN & RESULTATEN

Lees kenmerken, onderzoeken en voorbeelden van sommige topatleten en trainers in de wereld om te leren hoe u uw prestaties kunt verbeteren door het effectief toevoegen van elliptisch fietsen in uw normale trainingsroutine.

7 gedachten over “Go Go Elliptigooooo

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: