Nooit meer Bananen

“Op de brug schiet ik plotseling hard in de lach. Ik hoor een man met een zwaar Amsterdams accent alle lopers fanatiek aanmoedigen, ‘Gaat lekker! Bijna op de helft! Nog even doorbijten!’ Een vrouw die iets verderop staat, begint tegen hem te schreeuwen: ‘Je roept de hele tijd hetzelfde man, ik wordt knettergek van je!’ Hier reageerde de man direct op door haar toe te schreeuwen dat hun het maar één keer horen, dus dat ze vooral toch niet zo moest zeiken.”

Heb je toevallig de marathon van Amsterdam gelopen? Of staat deze marathon, of een andere marathon op jouw to-do- lijstje? Hou je gewoon mega van alles dat met hardlopen te maken heeft? Dan kan ik je het boek “Nooit meer Bananen” van Job Pennekamp van harte aanraden.

Ik heb dit “herstelschrijfsel” (dat noem ik zo, omdat hij het schreef in de tijd die hij nodig had om te herstellen van de marathon) van 210 pagina’s in één zucht uitgelezen en ik heb om bepaalde passages hardop gelachen. Job schrijft over zijn eerste marathon, die helaas niet zo chill ging als dat hij gehoopt had, de tijd dat hij het weer aandurfde om weer te gaan lopen en dan vooral ook weer doelen te durven stellen, tot aan het finishen van de Amsterdam marathon in 2017.

Alles wat hij schrijft (behalve zijn mega snelle tijden) is zo herkenbaar en door zijn vermakelijke, beschrijvende schrijfstijl is dit boek zo hap-slik-weg te lezen.

Ik liep de marathon van Amsterdam ook in 2017. Ik liep hem met mijn loopmaatje Chris.  Alle stukken die Job beschrijft, herken ik zó goed. Het was even of ik de hele route opnieuw liep.

Waarom de titel: Nooit meer bananen? Dat ga ik natuurlijk niet zeggen! Lees het boek zelf even. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Je bestelt het bij Jop zelf via deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: