Blogs

Voeding en spiergroei

Voeding en spiergroei

Om die ronde billen en dus spiergroei te krijgen, moet je trainen. Maar daarnaast is het nodig dat je voldoende bouwstoffen binnen krijgt. Als er geen bakstenen binnenkomen op de bouwplaats, kan dat huis nooit gebouwd worden! Welke bouwstenen en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze blog.

Verschil bodybuilding en sportspecifiek trainen

Verschil bodybuilding en sportspecifieke training

Hoe verschilt bodybuilding van bijvoorbeeld powerlifting of krachttraining voor hardlopers? Het grootste verschil zit hem in de “part practise”, waarbij je geïsoleerd aan de slag gaat met een spier of spiergroep.

Kan iedereen gespierd worden?

Kan je gespierd worden?

De ene persoon lijkt nog maar naar een dumbbell te moeten kijken om een grotere biceps te krijgen, terwijl de andere super hard traint met minimaal resultaat (yep, been there…). Hoor jij net als ik bij die tweede groep en wil je graag gespierd worden? Dan vind je het waarschijnlijk af en toe erg frustrerend en demotiverend. Geen paniek!

Spiermassa en ziekte

Spiermassa en ziekte

Hoe kan spiermassa bijdragen aan het verlagen van de kans op ziekte? En op sterfte als gevolg van een chronische ziekte? Mensen die ten minste 1 keer per week krachttraining doen, hebben 33% minder kans op sterfte als gevolg van chronische ziekte. Dit kan deels worden verklaard door Myokines zoals Interleukines.

Scroll naar boven
%d